Guvernul va impozita şi cupoanele acordate gratuit persoanelor fizice pentru reduceri de preţuri

Cupoanele acordate în prezent gratuit persoanelor fizice de către firme şi magazine sub forma bonurilor de valoare, pentru achiziţionarea de produse la un preţ redus, vor fi impozitate de Guvern, prin scoaterea acestora din categoria veniturilor neimpozabile.

96 afișări
Imaginea articolului Guvernul va impozita şi cupoanele acordate gratuit persoanelor fizice pentru reduceri de preţuri

Guvernul va impozita şi cupoanele acordate gratuit persoanelor fizice pentru reduceri de preţuri

Experţi financiari contactaţi de MEDIAFAX au arătat că din categoria cupoanelor acordate în prezent persoanelor fizice sub forma bonurilor de valoare care vor fi tratate drept venituri impozabile ar urma să fie incluse şi alte avantaje, precum tichetele de carburanţi acordate angajaţilor alături de salariu şi cupoanele de cărbuni de care beneficiază, de exemplu, minerii în baza contractelor colective de muncă.

"Pot fi incluse şi tichetele de carburanţi acordate de angajator, în baza unei înţelegeri cu unele companii care sunt legate şi de un preţ mai mic al acestora, sau şi cupoanele de cărbune de care încă mai beneficiază unii minieri. Statul doreşte astfel să acopere întreaga gamă de bonuri valorice care pot fi impozitate", au arătat aceştia.

Impozitarea acestor cupoane va fi reglementată printr-o nouă modificare a Codului Fiscal.

În prezent, contravaloarea cupoanelor ce reprezintă bonuri de valoare acordate gratuit persoanelor fizice reprezintă venituri neimpozabile.

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, prevederile referitoare la neimpozitarea contravalorii acestor cupoane vor fi abrogate.

Cuponul de valoare este un instrument de promovare a vânzarilor unei firme, constând într-un bon de valoare care dă posesorului dreptul să beneficieze de o reducere de preţ la cumpărarea unui produs în toate punctele de vânzare unde se găseşte produsul sau numai în magazinele participante la promoţie.

Cupoanele pot fi acordate direct la casa magazinului sau primite în cutiile poştale, prin intermediul presei specializate, prin mailing sau odată cu ambalajul produsului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici