Guvernul va lansa programul ,,Prima Cameră” pentru copiii instituţionalizaţi

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a anunţat, luni, că de mai multe luni se lucrează la elaborarea unui program de sprijinire a tinerilor care au crescut în centre de plasament, astfel încât, pe o perioadă de doi ani, statul să suporte pentru aceştia costurile chiriei şi întreţinerii unei locuinţe.

526 afișări
Imaginea articolului Guvernul va lansa programul ,,Prima Cameră” pentru copiii instituţionalizaţi

Guvernul va lansa programul ,,Prima Cameră” pentru copiii instituţionalizaţi

"Aici este vorba de a găsi o soluţie, un pachet de soluţii pentru tinerii care ies din sistemul instituţionalizat. În prezent, statul are grijă de aceşti copii până la 18 ani, sau până la 26 de ani dacă merg la studii, apoi îşi ia mâna de pe acei copii şi îi lasă într-o zonă lipsită de sprijin, fără pregătire pentru viaţa în societatea contemporană. De câteva luni lucrăm cu Ministerul Fondurilor Europene, pentru că finanţarea va fi integral de acolo, la proiectul ,,Prima Cameră”.

Este pentru prima oară când venim cu o abordare integrată, Programul Operaţional de Capital Uman. Avem componenta de locuire, care înseamnă să suportăm cheltuielile cu plata chiriei şi întreţinerii, la nivelul pieţei, pe o perioadă de doi ani. Pe lângă componenta de locuire avem componenta de educaţie şi integrare «A doua şansă» şi învăţământul profesional dual. Şi totodată asistenţă socială şi sprijin pentru dezvoltarea deprinderilor pentru o viaţă independentă. Şi, bineînţeles, asigurarea serviciilor de sănătate", a declarat ministrul Muncii.

Dragoş Pîslaru a mai adăugat că a fost pregătită fişa de proiect, se adresează tinerilor care au ieşit din sistemul de îngrijire al statului, iar acest program va fi implementat în prima parte a anului viitor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici