Hackerii s-au dat drept Poşta Română. Anunţuri false pentru 28,8 lei

  • Hackerii s-au dat drept Poşta Română ca să-i fure pe români
  • Mulţi utilizatori s-au plâns de anunţurile false care încercau să-i păcălească
  • Hackerii le cereau oamenilor bani pentru livrarea unui produs pe care nu îl comandaseră
1285 afișări
Imaginea articolului Hackerii s-au dat drept Poşta Română. Anunţuri false pentru 28,8 lei

Hackerii s-au dat drept Poşta Română pentru 28,8 LEI

Deşi a fost creat pentru a-i ajuta pe utilizatori, internetul va fi mereu un ocean şi cu piraţi care vor să te jefuiască. Odată cu limitarea activităţilor create de pandemie, mulţi oameni petrec tot mai mult timp pe internet. 

Hackerii şi-au dat seama de asta şi au profitat. Au lansat anunţuri false în numele Poştei Române, că să te păcălească.

Tot felul de promoţii şi articole gratuite, au apărut în ultima vreme pe ecranele românilor. Experţii de la ProDefense au descoperit despre ce este vorba şi i-au informat pe cei de la Compania Naţională Poşta Română.

Angheluş Alexandru, Specialist Securitate Cibernetică: „Cineva trimitea un e-mail la nimereală, aşa cum se întâmplă pe partea de phishing, în care se spunea că au de plătit o sumă de 28,80 LEI. Nu este amator, scriptul este foarte bine făcut”.

„Se face un pas în spate, se dă un pic importanţă la detalii, ca să vedem: este într-adevăr Poşta Română? De ce e cu .com, .net, .info, de ce nu este cu .ro?”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici