Haina nu-l face pe om: Un cerşetor din Bucureşti a găsit o metodă mai profitabilă de a aduna bani, deghizat în călugăriţă

  • „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană”, aşa că cei care apelează la mila publică trebuie să fie creativi.
  • Este şi cazul unui bărbat identificat de poliţişti în curtea unei biserici din Bucureşti, deghizat în călugăriţă.
  • „Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îţi mai trage şi un pumn în cap”, le-a mărturisit el poliţiştilor.
4500 afișări
Imaginea articolului Haina nu-l face pe om: Un cerşetor din Bucureşti a găsit o metodă mai profitabilă de a aduna bani, deghizat în călugăriţă

FOTO: Facebook Poliţia Locală Bucureşti

Un cerşetor din Bucureşti pare să iubească deghizările. După ce a străbătut străzile Capitalei într-o pijama pătată de „sânge” pentru o vreme, s-a reorientat către zona celor sfinte. Astfel, bărbatul deghizat în călugăriţă şi-a ales un loc potrivit, în curtea bisericii Sfântul Anton, şi a cerut bani enoriaşilor. 

„Afacerea” i-a mers bine, până ce o patrulă a Poliţiei Locale l-a dat în vileag. Recuzita achiziţionată de la un magazin second-hand nu a fost destul de convingătoare pentru oamenii legii, care l-au condus pe individ la sediul D.G.P.L.C.M.B. din Centrul Istoric. Acolo, falsa călugăriţă a admis că e mult mai profitabil să cerşeşti deghizat în femeie, ori simulând un handicap fizic.

„Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îţi mai trage şi un pumn în cap”, a adăugat el. Mărturisirea nu l-a scutit însă de plata amenzii. Ulterior, acesta a fost predat Poliţiei Naţionale pentru continuarea cercetărilor.

Iată mesajul integral, postat pe pagina de Facebook a Poliţiei Locale din Bucureşti:

„Nemulţumit că primea prea puţini bani, un cerşetor din Capitală a schimbat tactica: a renunţat la pijamaua de spital plină de „sânge” şi a îmbrăcat haina monahală. De ... călugăriţă.

Miercuri, la prânz. În naosul bisericii Sf. Anton din centrul Capitalei o măicuţă se închină, cu smerenie, la icoane. “Doamne, ajută-ne pe noi, credincioşii tăi...”. Poartă straie negre, broboadă pe cap şi o poşetă pe post de straiţă, atârnată de gât. O mânecă a veşmântului mânăstiresc este prinsă sub haină, semn că femeia nu ar avea braţ. Masca de protecţie îi acoperă aproape toată faţa. Oftează şi cere bani enoriaşilor din biserică. „Bogdaproste, e pentru mânăstire”, suspină călugăriţa. Apoi, cu paşi repezi, se îndreaptă spre ieşire. Ca să nu creeze suspiciuni, măicuţa se opreşte câteva clipe pe scările lăcaşului de cult şi, în semn de mulţumire pentru mila primită, începe să-i miruiască pe credincioşi.

O patrulă a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, aflată pe itinerariul de patrulare în Centrul Istoric al Capitalei, a observat ritualul nefiresc de pe treptele lăcaşului de cult. Cu tact, agenţii D.G.P.L.C.M.B. au aşteptat ca femeia să părăsească curtea bisericii şi, apoi, au interceptat-o. Cu ocazia identificării, poliţiştii locali au constatat cu surprindere că femeia îmbrăcată în haine bisericeşti era, de fapt, bărbat! Mai mult, de sub veşmântul negru, a apărut şi braţul lipsă pe care cerşetorul şi-l camufla, lipit pe lângă corp. La o verificare mai atentă, poliţiştii locali au constatat şi faptul că, în urmă cu câteva luni, acelaşi bărbat mai fusese surprins în timp de apela la mila publică, în zona Parcului Cişmigiu. Atunci, B.I., în vârstă de 27 de ani, era deghizat tot în femeie, şi era îmbrăcat într-o pijama de spital, pătată cu vopsea roşie, ca sângele, simulând lipsa unui braţ pierdut în urma amputării.

Condus la sediul D.G.P.L.C.M.B. din Centrul Istoric, B.I. a declarat poliţiştilor locali că este mai profitabil să cerşească deghizat în femeie, mai ales când simulează şi un handicap: „Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îţi mai trage şi un pumn în cap”. În urma controlului sumar corporal, asupra falsei călugăriţe a fost găsită suma de 800 de lei, bani care nu au putut fi justificaţi. Referitor la hainele monahale pe care le purta, bărbatul a susţinut că acestea nu erau veşminte bisericeşti, ci haine simple, cumpărate de la second-hand. După ce a fost sancţionat contravenţional, în urma întocmirii actelor procedurale, B.I. a fost predat lucrătorilor Poliţiei Naţionale pentru continuarea cercetărilor.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici