Harghita: Explozie într-un apartament de bloc din oraşul Bălan, o femeie fiind rănită

O explozie s-a produs, vineri, într-un apartament al unui bloc din oraşul harghitean Bălan, după ce locatara în vârstă de 62 de ani a aprins aragazul din bucătărie, unde se acumulaseră gaze, femeia fiind rănită şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

497 afișări
Imaginea articolului Harghita: Explozie într-un apartament de bloc din oraşul Bălan, o femeie fiind rănită

Harghita: Explozie într-un apartament de bloc din oraşul Bălan, o femeie fiind rănită (Imagine: Cristi Cimpoes/ Mediafax Foto)

Maiorul Simona Croitor, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, a declarat că explozia s-a produs în jurul prânzului, la un bloc din oraşul Bălan, la faţa locului deplasându-se un echipaj de pompieri din localitate, cu o autospecială, şi o salvare de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Harghita, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, explozia a fost provocată de o acumulare de gaze în bucătăria victimei, o femeie în vârstă de 62 de ani, când aceasta a vrut să aprindă aragazul ca să îşi încălzească mâncarea.

"Explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaz la racordul dintre ţeava flexibilă şi ţeava principală de gaz şi nu a fost urmată de incendiu”, a spus Simona Croitor.

Suflul exploziei a avariat uşa de la baie şi a aruncat în aer uşa de la intrarea în apartament, fiind avariată, de asemenea, uşa unui apartament vecin.

"În urma exploziei, nu a fost afectată structura de rezistenţă a blocului, motiv pentru care nu a fost nevoie să evacuăm locatarii. S-a luat legătura cu firma de distribuţie a gazului, care a fost închis, pentru a se remedia situaţia”, a conchis Simona Croitor.

Femeia, care era singură în apartament în momentul producerii exploziei, a fost rănită la mâini şi la faţă, primind îngrijiri chiar la faţa locului, de la echipajul de pe ambulanţa SAJ.

"Victima a suferit arsuri de gradul II la nivelul feţei şi pe ambele mâini, în special palmele. Femeia, care era speriată şi avea dureri mari, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc”, a declarat şeful SAJ Harghita, dr. Peter Szilard.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici