Harghita: Gospodării inundate, podeţe şi un drum comunal, afectate în urma unei ploi torenţiale

Un număr de 15 gospodării din comuna harghiteană Ditrău au fost inundate, joi seară, iar o porţiune de drum comunal şi 13 podeţe au fost afectate în urma unei ploi torenţiale, pompierii acţionând, în prezent, pentru scoaterea apei din subsolurile, curţile şi anexele gospodăreşti inundate.

163 afișări
Imaginea articolului Harghita: Gospodării inundate, podeţe şi un drum comunal, afectate în urma unei ploi torenţiale

Harghita: Gospodării inundate, podeţe şi un drum comunal, afectate în urma unei ploi torenţiale (Imagine: Balasz Attila/Mediafax Foto)

Primarul comunei Ditrău, Puskas Elemer, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cursul serii de joi a început să plouă torenţial şi cantitatea mare de precipitaţii căzută a umflat pârâul Martonka, acesta ieşind din matcă şi inundând mai multe gospodării, un drum comunal, afectând, totodată, mai multe podeţe.

"A început să plouă din senin, dar foarte tare, a fost o ploaie torenţială. Nu a durat mai mult de o jumătate de oră, îndeajuns să inunde gospodăriile de-a lungul braţului stâng al pârâului. Apa a intrat în 15 gospodării, în beciuri, subsoluri, în curţile oamenilor, a afectat 13 podeţe şi a ieşit şi pe drumul comunal, acoperindu-l pe o lungime de aproximativ un kilometru”, a explicat primarul comunei.

Potrivit acestuia, pompierii civili de la serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al comunei şi mai mulţi angajaţi ai primăriei intervin cu motopompe pentru scoaterea apei din gospodăriile inundate, iar apele sunt în retragere.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o avertizare de cod galben pentru judeţul Harghita, începând de la ora 13:00 şi până vineri la aceeaşi oră, fiind anunţate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi depăşirea cotelor de atenţie pe pâraie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici