Homeschooling-ul, din ce în ce mai popular şi în România

  • Doar 500 de familii din România şi-au înscris copiii în homeschooling
  • Homeschooling-ul la noi este aproape ilegal
  • Experţii consideră că interacţiunea cu ceilalţi colegi e importantă pentru copii
519 afișări
Imaginea articolului Homeschooling-ul, din ce în ce mai popular şi în România

Homeschooling-ul, din ce în ce mai popular şi în România

Homeschooling-ul, un trend din care, până acum, făceau parte doar 500 de familii din România. Era complicat să îţi retragi copilul de la şcoală, plus că la noi în ţară este aproape ilegal. Singura şansă de a face homeschooling în România era să îţi înscrii copilul la o şcoală-umbrelă din străinătate. Acum toţi elevii fac ore online. Narcis Ţicu este tată şi spune că nu şi-a dus deloc copilul la şcoală în acest an şcolar. Asta pentru că nu i se mai pare sigur, deşi în mod normal, considera mersul la şcoală fizic important.

NARCIS ŢICU, părinte: Consider că este mult mai în siguranţă acasă decât la şcoală. Sunt adeptul şcolii tradiţionale, a interacţiunii copilului cu profesorii face to face, cu colegii. Un avantaj ar fi că viaţa digitală a copiilor se îmbunătăţeşte. Iar dezavantajele, din punctul meu de vedere, sunt mai multe. Unul dintre ele ar fi că elevii îşi pierd viaţa lor socială, interacţiunea cu colegii, jocurile specifice copilăriei.

Rareş Cîrligeanu este expert în educaţie şi este de părere că, până anul ăsta, majoritatea cazurilor de copii înscrişi la homeschooling erau cazuri medicale, bulling sau când părinţii observau nereguli ale sistemului de învăţământ românesc.

RAREŞ CÎRLIGEANU, expert educaţie: În America este cel mai mare număr de copii care sunt într-o formă de homeschooling, în jur de 2,5 milioane. Eu cred că home schooling-ul va avea o creştere un pic mai mare în perioada următoare dat fiind contextul pandemic, dar nu cred că va deveni un trend mai mare decât este deja pentru că, dacă ne-a învăţat ceva această pandemie este că şcoala online, oricât de bună va fi, nevoia principală este cea de contact.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici