HoReCa cere prelungirea programului de funcţionare în noaptea de Revelion

  • Restaurantele ar putea fi redeschise la interior din ianuarie
  • Momentan, măsurile pentru HoReCa nu se înăspresc
  • HoReCa cere prelungirea programului de Revelion
624 afișări
Imaginea articolului HoReCa cere prelungirea programului de funcţionare în noaptea de Revelion

Ieri, la prefectură, s-a discutat despre restricţiile din domeniul HoReCa. O mică parte dintre restaurante încalcă restricţiile. Cu acest lucru au fost de acord atât prefectul, cât şi DSP-ul şi reprezentanţii HoReCa.

Dragoş Anastasiu, antreprenor din industrie şi purtător de cuvânt al Alianţei pentru Turism, îţi spune că autorităţile nu vor suplimenta măsurile în perioada următoare. Ba chiar, speră ca în noaptea de Revelion să obţină o prelungire a programului până la ora 1:00. O decizie în acest sens se va lua zilele viitoare.

Dragoş Anastasiu, purtător de cuvânt Alianţa pentru Turism: Dacă vom respecta măsurile, este foarte posibil că începând din ianuarie, cu anumite restricţii, restaurantele să se poată deschide la interior. Sunt probleme în configurarea teraselor. Trebuie să aibă un perete şi un tavan sau trebuie să nu aibă tavan.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, spune că măsurile vor putea fi relaxate doar dacă măsurile în vigoare vor fi respectate cu stricteţe, astfel încât rata de incidenţă să scadă. Pentru redeschiderea la interior a restaurantelor trebuie să avem o rată de infectare de 3 la mia de locuitori. Ieri a fost de 7,01 la mie.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: Nu se respectă în mod deosebit măsurile sanitare şi restricţiile în ceea ce priveşte acele terase amenajate. La acest moment măsurile care sunt în vigoare sunt păstrate. Noi nu am propus măsuri suplimentare. Şi unii şi ceilalţi solicită ca pe perioada sărbătorilor să fie prelungit programul. În terase, în hoteluri, în supermarket-uri, în mall-uri, deci toţi au solicitat suplimentarea programului.

  • Angajaţi din HoReCa şi-au pierdut job-ul în 2020: cca 70.000
  • Angajaţi la începutul anului: 400.000
  • Pierderi HoReCa: 80%

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici