Hossu: Guvernul măreşte restricţiile, e incapabil să aducă venituri la bugetul de stat. Vom protesta

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că prin Strategia fiscal-bugetară 2012-2014, Guvernul măreşte restricţiile pentru sistemul public, fiind "un manager incapabil" să aducă venituri la bugetul de stat, dar sindicatele se vor împotrivi acestor măsuri.

505 afișări
Imaginea articolului Hossu: Guvernul măreşte restricţiile, e incapabil să aducă venituri la bugetul de stat. Vom protesta

Hossu: Guvernul măreşte restricţiile, e incapabil să aducă venituri la bugetul de stat. Vom protesta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Hossu a precizat că Guvernul, "într-un mod anormal", îşi propune să menţină constant bugetul de stat la 32,4-32,5 la sută, nedorind să combată evaziunea fiscală şi munca la negru.

"Guvernul prevede pe următorii trei ani ca venitul la bugetul de stat să rămână constant, adică statul nu prevede să îşi îmbunătăţească şi colectarea la buget, ceea ce înseamnă că le convine situaţia actuală privind evaziunea fiscală şi munca la negru", a mai spus liderul sindical.

Potrivit lui Hossu, din ultimul acord cu FMI Guvernul nu poate schimba nimic, doar să mărească restricţiile, dar astfel "nu face nimic nou".

Preşedintele "Cartel Alfa" a precizat că din septembrie vor avea loc acţiuni sindicale, momentan confederaţia fiind într-un proces de reorganizare, care prevede o comunicarea mai bună cu membrii, pentru ca aceştia să fie mult mai receptivi la mişcările sindicale.

Guvernul va sista până în anul 2014 acordarea tichetelor de masă, cadou şi de vacanţă pentru angajaţii din instituţiile publice, va bloca şi anul viitor acordarea de premii pentru bugetari şi va continua sistemul de compensare doar cu ore libere a muncii prestate în afara timpului normal de lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici