Hotărâre CNSU pentru ajutor acordat celor afectaţi de incendiul de proporţii din Buzău

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, miercuri, o hotărâre prin care se scot de la rezervele de stat materiale de construcţii necesare refacerii imobilelor afectate de incendiul din satul Mşuceluşa, comuna Siriu, judeţul Buzău, din 17 octombrie.

324 afișări
Imaginea articolului Hotărâre CNSU pentru ajutor acordat celor afectaţi de incendiul de proporţii din Buzău

Hotărâre CNSU pentru ajutor acordat celor afectaţi de incendiul de proporţii din Buzău

Premierul Nicolae Ciucă a convocat miercuri Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem hibrid, pentru adoptarea unor măsuri pentru sprijinirea locuitorilor din satul Muşceluşa, comuna Siriu, judeţul Buzău, afectaţi de incendiul produs în data de 17 octombrie.

„Pentru continuarea refacerii unor imobile afectate de incendiu, prin hotărârea adoptată de CNSU a fost decisă scoaterea de la rezervele de stat a necesarului de materiale de construcţii necesare refacerii imobilelor afectate. Decizia a fost luată în baza solicitărilor primite din partea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi a Instituţiei Prefectului din judeţul Buzău”, potrivit CNSU.

În baza deciziei, se vor trimite 66 de tone de ciment, aproape 16 tone de oţel beton, grinzi, cărămidă, scândură, ţigle, burlane, jgheaburi, polistiren, uşi, adezivi, ferestrre etc.

Trei case din comuna buzoiană Siriu au luat foc, iar patru persoane au suferit atacuri de panică. Zeci de pompieri au participat la misiunea de stingere a incendiului izbucnit la o locuinţă din comuna Siriu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici