Hotărârea privind lista medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, aprobată de Guvern. Ce spune Pintea despre noile modificări

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că Guvernul a aprobat hotărârea privind lista medicamentelor de care beneficiază asiguraţii în baza prescripţiei medicale „cu sau fără contribuţie personală”. S-au introdus două noi molecule pe lista celor compensate şi gratuite pentru bolnavi.

198 afișări
Imaginea articolului Hotărârea privind lista medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, aprobată de Guvern. Ce spune Pintea despre noile modificări

Ministerul Sănătăţii: A fost aprobată HG privind lista medicamentelor de care beneficiază asiguraţii

Ministerul Sănătăţii a informat prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, joi, că pacienţii cu afecţiuni oncologice şi neurologice vor beneficia de noi medicamente inovative introduse în lista medicamentelor compensate şi gratuite, în contextul în care Guvernul a aprobat noua formă a listei medicamentelor de care vor beneficia asiguraţii.

„La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi (joi, n.r.) Hotărârea prin care modifică şi completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate”, se arată în comunicatul de presă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că procesul de facilitare a accesului pacienţilor la tratamente de ultimă generaţie reprezintă o prioritate şi că în acest sens, au fost introduse două noi molecule pe lista de medicamente compensate şi gratuite pentru bolnavi.

„Continuăm şi în acest an procesul de creştere a accesului pacienţilor la tratamente de ultimă oră, în acord cu programul de guvernare, prin extinderea listei de medicamente compensate şi gratuite cu încă două molecule necesare pacienţilor cu scleroză multiplă şi afecţiuni oncologice. Introducerea de noi molecule care fac obiectul unor contracte cost-volum asigură accesul unui numar cat mai mare de pacienţi la tratamente inovative”, a declarat Sorina Pintea.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că în noua variantă a listei de medicamente de care vor beneficia asiguraţii incluşi în programele de sănătate cu scop curativ în tratamentul ambulatoriu şi spitalicesc se vor găsi două molecule noi.

„Vandetanibum şi alemtuzumabum pentru care au fost încheiate contracte cost volum şi care se utilizează în tratarea unor boli grave: neoplasmul tiroidian medular agresiv şi simptomatic şi scleroza multiplă”, spun reprezentanţii Ministerului.

Potrivit aceleiaşi surse, anul trecut au fost introduse în lista de medicamente compensate şi gratuite 37 de molecule noi care asigură tratamente inovative destinate mai multor arii terapeutice, de tipul afecţiunilor oncologice, bolilor cardiovasculare, HIV/SIDA, diabet, scleroză multiplă, atrofie musculară spinal sau boala Gaucher.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici