Hotelul Sinaia, închis din cauza gripei AH1N1 - VIDEO

Hotelul Sinaia din staţiunea Sinaia a fost complet închis, duminică seară, după ce 40 de turişti, români şi străini, au fost depistaţi cu virusul AH1N1, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

153 afișări
Imaginea articolului Hotelul Sinaia, închis din cauza gripei AH1N1 - VIDEO

Hotelul Sinaia, închis din cauza gripei AH1N1 (Imagine: www.hotelsinaia.ro)

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii, reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile a depistat 40 de cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1 la Hotelul Sinaia din judeţul Prahova. Unitatea hotelieră este închisă timp de 48 de ore, începând de duminică seară, pentru dezinfecţie.

Autorităţile sanitare au început investigaţia epidemiologică pentru depistarea contacţilor, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Autorităţile sanitare fac apel la populaţie să încerce să respecte toate normele de igienă şi, pe cât posibi, să evite întâlnirile în această perioadă şi mai ales contactul cu persoanele bolnave.

Cei 40 de turişti cu gripă AH1N1, internaţi la Institutul "Matei Balş"

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că cei 40 de turişti au fost internaţi la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, cu forme medii şi severe de gripă AH1N1.

Ceilalţi turişti, români şi străini, cazaţi la Hotelul Sinaia, care nu au avut manifestări clinice de gripă AH1N1, au plecat din unitatea hotelieră, dar sunt în supravegherea autorităţilor sanitare din localităţile de domiciliu, a precizat Streinu Cercel.

"Boala a fost ransmisă de o turistă din Portugalia, care timp de 48 de ore de la confirmarea infecţiei a refuzat internarea", a mai spus secretarul de stat.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici