Huiduieli la manifestările de la Ţebea, din cauza politizării comemorării

Unii dintre participanţii la manifestările de duminică de la Ţebea, judeţul Hunedoara, au huiduit şi şi-au arătat nemulţumirea faţă de politizarea comemorării lui Avram Iancu, în condiţiile în care reprezentanţii mai multor partide au avut pancarte şi erau îmbrăcaţi în culorile formaţiunilor.

262 afișări
Imaginea articolului Huiduieli la manifestările de la Ţebea, din cauza politizării comemorării

Huiduieli la manifestările de la Ţebea, oamenii fiind nemulţumiţi de politizarea comemorării (Imagine din arhivă; Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

O parte dintre oamenii adunaţi în jurul cimitirului în care este îngropat Avram Iancu au huiduit politizarea manifestărilor de la Ţebea, exprimându-şi dezaprobarea faţă de numărul mare de delegaţii ale partidelor politice.

"Ruşine din partea lor, hoţii ăştia, Doamne, nu-i mai ierta, omoară-i tu dacă nu mai putem noi", a strigat un bărbat aflat într-o zonă unde erau reprezentanţi PRM cu pancarte.

Pe o altă pancartă scria "Băse', vezi că ai treabă în secuime".

O coroană de flori a fost depusă de liderul PSD, Mircea Geoană, iar apoi din partea Guvernului, a unor deputaţi, a autorităţilor locale, formaţiunilor politice.

Delegaţia PDL Hunedoara, condusă de Tiberiu Iacob Ridzi, soţul fostului ministru al Tineretului, a fost şi ea huiduită, oamenii scandând, în schimb, "Vadim".

Slujba de comemorare a lui Avram Iancu este oficiată de Timotei Seviciu, episcopul Aradului.

Peste 2.000 de persoane au ajuns, duminică dimineaţă, la Ţebea, pentru a participa la manifestările dedicate lui Avram Iancu, al cărui mormânt se află în cimitirul din localitate.

La manifestări sunt prezente şi delegaţii ale tuturor partidelor politice parlamentare, membrii acestora fiind îmbrăcaţi în culorile partidului şi având steaguri.

La Ţebea, au ajuns preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a mers în cimitirul unde se află mormântul lui Avram Iancu şi i-a salutat pe cei prezenţi, şi secretarul general al PRM, Gheorghe Funar. Ulterior, a venit şi liderul PSD, Mircea Geoană.

În cursul zilei de duminică, la manifestări este aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu.

Manifestările au început cu o depunere de coroane de flori la mormântul lui Avram Iancu şi o slujbă de pomenire a eroului naţional, după care vor urma un moment de evocare istorică şi intervenţiile invitaţiilor.

Programul activităţilor de la Ţebea se va încheia cu un spectacol susţinut de Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Laura Lavric, Mariana Anghel, Mariana Deac şi alţi solişti de muzică populară. Acompanierea instrumentală va fi asigurată de ansamblurile "Crai Nou" şi "Codru de România" din Alba Iulia, "Doina Crişului" din Brad (Hunedoara). Momentul artistic va fi prezentat de Mărioara Murărescu.

Printr-o dispoziţie a primarului comunei Baia de Criş, de care ţine Ţebea, Romeo Farcaş, pe tot parcursul manifestărilor a fost interzisă comercializarea băuturilor alcoolice. De asemenea, peste 200 de poliţişti şi jandarmi asigură ordinea la manifestări.

Serbările Naţionale de la Ţebea, judeţul Hunedoara, au început sâmbătă, fiind organizate la împlinirea a 137 de ani de la moartea lui Avram Iancu şi 160 de ani de la Revoluţia din 1848-1849.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici