Hunedoara: Două persoane care au găsit un plic cu 2.300 de dolari şi nu l-au predat, cercetate

O femeie şi concubinul ei care locuiesc într-o construcţie improvizată în apropierea gropii de gunoi a municipiului Deva sunt cercetaţi, după ce au găsit între resturile menajere un plic cu 2.300 de dolari aruncat din greşeală de o femeie şi nu au predat banii, cumpărând din ei un cal şi o căruţă.

168 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Două persoane care au găsit un plic cu 2.300 de dolari şi nu l-au predat, cercetate

Hunedoara: Două persoane care au găsit un plic cu 2.300 de dolari şi nu l-au predat, cercetate (Imagine: Radu Iordache/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, a declarat vineri că o femeie din Deva a reclamat, în urmă cu o săptămână, că, din greşeală, a aruncat, odată cu facturile plătite de anul trecut, şi un plic în care avea 2.300 de dolari.

"S-a reuşit identificarea a două persoane care ar fi descoperit plicul în groapa de gunoi. Sunt persoane care au folosit în interes personal o parte din sumă. Din păcate nu s-a mai putut recupera de către Poliţie decât 1.400 de lei. Ca urmare s-a întocmit dosar de cercetare penală pe numele celor doi pentru însuşirea bunului găsit", a spus Bogdan Niţu.

Plicul a fost găsit după o zi de către femeia care locuieşte în apropierea gropii de gunoi.

"Era îngropat în gunoaie. Într-o pungă era un plic şi în plic erau nişte bani. Nu i-am cunoscut ce bani sunt că n-am mai văzut", povesteşte Eleonora Muntean, femeia care a găsit plicul.

Ea a mers, împreună cu concubinul ei Tiberiu Căldărar, la o casa de schimb valutar din Deva.

"Ne-au luat doar o parte că restul aveau nu ştiu ce ştampilă. Am luat 2.700 de lei cu care am cumpărat un cal şi o căruţă şi ce am mai luat de mâncare, că noi mâncăm ce le rămâne la oameni şi ajunge pe groapă. A venit Poliţia şi am dat înapoi calul ca să dăm banii. Noi alţii nu mai avem. I-am aruncat pe foc dacă tot nu erau buni", susţine Tiberiu Căldărar.

Femeia păgubită afirmă că banii sunt economiile ei de o viaţă şi că avea de gând să-i folosescă pentru tratamentele medicale.

"Am fost de trei ori operată de cancer şi acum iar trebuie să merg la control. Soţul meu e bolnav cu inima şi rinichii şi are nevoie să meargă la medici la Cluj. Îi rugăm pe cei care i-au găsit să ne dea măcar o parte din ei. Să păstreze calul şi căruţa şi să ne dea restul", spune femeia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici