Hunedoara: Fost primar, reţinut după ce a condus fără permis, a accidentat două tinere şi a fugit

Fostul primar al comunei Brănişca Cornel Cornean a fost reţinut, marţi, de poliţiştii hunedoreni, după ce a condus fără permis un autoturism cu numere false, a accidentat două tinere şi a fugit de la locul accidentului, el fiind prins la scurt timp.

55 afișări

Fostul primar al comunei Brănişca Cornel Cornean, în vârstă de 50 de ani, a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, de poliţiştii hunedoreni, în baza unei ordonaţe emise de procurori, şi urmează să fie prezentat Judecătoriei Deva cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea mai multor infracţiuni.

Cornean a fost reţinut la scurt timp după ce a lovit cu autoturismul un scuter pe care se aflau două tinere.

Accidentul s-a petrecut pe şoseaua care traveresează satul Boz, din comuna unde el a fost primar timp de două mandate.

"În timp ce conducea un autoturism pe strada Avram Iancu din satul Boz, a pătruns pe sensul opus de mers şi a tamponat mopedul condus de o femeie de 28 de ani. După producerea evenimentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului, fiind identificat la scurt timp de către organele de poliţie. În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei mopedului şi a pasagerei acestuia, de 24 de ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, agentul şef Adriana Voinea.

Potrivit acesteia, bărbatul a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a refuzat recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

"În urma verificărilor făcute în bazele de date ale Poliţiei s-a stabilit faptul că bărbatul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, autoturismul nu figurează ca înmatriculat, iar plăcuţele cu numerele de înmatriculare aparţin unui alt autoturism. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis, vătămare corporală din culpă, refuz de recoltare de probe biologice, părăsirea locului accidentului, conducerea unui autoturism neînmatriculat şi cu număr fals", a declarat Voinea.

Potrivit primarului comunei Brănişca, Teodor Lazăr, fostul primar Cornel Cornean a fost, până în urmă cu câteva luni, consilier local PSD, însă a fost suspendat din funcţie.

"L-am suspendat din funcţie pe consilierul PSD Cornel Cornean deoarece nu s-a prezentat la mai multe şedinţe. A contestat suspendarea în instanţă, iar procesul este pe rol", a declarat primarul Teodor Lazăr.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lanseaza acum! Citeste noutatile la cald

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici