Hunedoara: Patru vagoane ale unui tren de marfă s-au răsturnat înainte de a fi încărcate cu cărbune

Patru vagoane goale ale unui tren de marfă format din 35 de vagoane în total, care se deplasa la Mina Uricani pentru a fi încărcat cu cărbune, au deraiat, sâmbătă, de pe un pod, cu câteva sute de metri înainte de a ajunge la destinaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

13 afișări

Ultimul vagon al trenului de marfă care mergea la încărcat la Mina Uricani din Valea Jiului a deraiat, trăgând după el alte trei vagoane, care s-au răsturnat.

Potrivit martorilor, unul dintre vagoane a căzut de la o înălţime de şapte metri, iar celelalte s-au răsturnat în apropierea liniei ferate.

Un reprezentant al feroviarilor, Aurel Ungur, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că se va declanşa o anchetă pentru a fi stabilite cauzele care au condus la incidentul de la Uricani, paguba urmând să fie stabilită de o comisie mixtă.

Potrivit specialiştilor, deraierea s-a produs şi din cauza numărului prea mare de vagoane, garnitura depăşind capacităţile liniei ferate din acea zonă.

Reprezentanţii CFR efectuează la ora transmiterii acestei ştiri operaţiuni de schimbare a traverselor afectate de vagoanele răsturnate, muncitorii declarând că în zonă va fi trimisă o macara, cu ajutorul căreia vagoanele vor fi repuse pe şine.

Niciunul dintre muncitori nu a putut preciza cât timp va dura această operaţiune.

Incidental feroviar a avut loc pe un tronson destinat exclusiv transportului de cărbune de la Mina Uricani.

Anul trecut, în aceeaşi zonă, alte opt vagoane au deraiat, fără a se răsturna, însă, de pe şine, repunerea lor pe calea ferată fiind atunci mult mai uşoară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici