Video Hunedoara: Sfârşit tragic pentru tinerii blocaţi în mina de aur

Doi tineri de 21 şi 26 de ani au murit, iar tatăl celui mai tânăr dintre ei a ajuns la spital după ce au fost blocaţi peste şapte ore în subteranul unui foste mine de aur din localitatea hunedorenă Hondol.

236 afișări

"Iniţial au intrat trei în mină. unul dintre ei s-a intors se pare şi a anunţat pe părintele unuia dintre cei doi blocaţi în mină. A intrat şi tatăl şi nu s-au mai întors niciunul dintre cei trei', a declarat primarul comunei Certeju de Sus, Petru Câmpean.

Alarma s-a dat puţin înainte de ora 19.00, iar primii care au intrat după victime au fost doi localnici foşti angajaţi ai minei de aur. În zonă au ajuns salvamontiştii care au coborat şi ei în subteran. După câteva ore au sosit şi salvatorii minieri din Valea Jiului care au intervenit până acum la mai multe accidente in mine. Ei au scos la suprafaţa victima şi cadavrele celor doi morţi.

"Intervenţia a fost deosebit de dificilă şi la salvarea celor trei persoane au concurat mai multe forţe pe lânga ISU, salvamont, şi 2 echipe de salvatori minieri din Valea Jiului", a declarat, prim ajunct al şefului ISU Hunedoara, colonelul Cornel Nasta.

Bărbatul care a supravieţuit a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, iar duminică dimineaţa a fost externat.

"Pacientul a ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la spital, cu hipotermie, tensiune mică şi prezenta o uşoara intoxicaţie cu monoxid de carbon. A fost ţinut sub supraveghere pînă duminică dimineaţa. Starea lui nu a necesitat internarea în spital, prin urmare a fost lăsat să plece acasă", a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Dan Florea.

Reprezentanţii Companiei Minvest de care aparţine mina unde au rămas blocaţi cei trei spun că aceştia au mers la furat într-o zonă unde le era interzis acesul.

"Au intrat printr-o galerie de coasta pentru a sustrage diverse materiale din subteran. Când au intrat şi-a asumat anumite riscuri. Se pare că practicau de mai demult şi în mod organizat fenomenul acesta de sustragere de fier vechi. Cunoşteau foarte bine zona probabil că aveau şi călăuze", a declarat directorul general al Minvest, Pompiliu Crai.

Potrivit acestuia, este exclus ca victimele să fie interesate de rămăşitele de aur pentru că nu există aur filonian sau nativ pe care să-l poata sustrage şi valorifice, dar minereuri care trebuie prelucrate pentru a selecta aurul.

Poliţia a început o anchetă în acest caz.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici