Hunedoara: Un salvamontist a căzut de pe o stâncă de la o înălţime de aproape 20 de metri

Un bărbat în vârstă de 32 de ani a căzut, sâmbătă după-amiază, de pe o stâncă în Cheile Măzii, judeţul Hunedoara, de la o înălţime de aproape 20 de metri, acesta fiind transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva.

171 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Dragoş Oprian, un bărbat în vârstă de 32 a căzut de pe o stâncă, în Cheile Măzii, de la o înălţime de aproape 20 de metri şi a fost găsit la baza ei de un bărbat care a cerut ajutorul jandarmilor montani.

"În momentul în care echipajul de jandarmi montani a ajuns la bărbat, acesta era conştient, însă nu îşi putea mişca corpul. S-a cerut ajutorul echipajului SMURD, iar în acest moment bărbatul este dus cu o targă până la ambulanţă şi va fi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. Bărbatul are o plagă deschisă în zona capului şi a acuzat o lovitură în zona coloanei vertebrale", a spus Oprian.

Zona în care a avut loc accidentul este una stâncoasă, unde se antrenează alpiniştii.

Bărbatul era salvamontist

Bărbatul care a căzut este un salvamontist din judeţul Bihor şi se antrena cu mai mulţi colegi pe un perete de escaladă, acesta urmând să fie dus cu un elicopter la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Potrivit medicului de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, Liliana Buzoianu, bărbatul a suferit mai multe traumatisme în urma căderii de la înălţime.

"Bărbatul se antrena pe un perete de stâncă împreună cu câţiva colegi. S-a întâmplat ceva şi a căzut de la aproximativ 20 de metri înălţime, a suferit mai multe leziuni şi va fi trimis la Spitalul Judeţean din Timişoara cu un elicopter. Noi am reuşit să îl stabilizăm", a spus Buzoianu.

Şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat, la rândul său, că bărbatul care a căzut este salvamontist din Bihor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici