Iacob: Temperatura în Secţia de TI prematuri la incendiu a atins peste 200 de grade

Procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, Marius Iacob, a afirmat, vineri, că temperatura înregistrată în incendiul de la Secţia TI a Maternităţii Giuleşti a atins peste 200 de grade Celsius, expertiza tehnică în domeniu fiind una extrem de complexă.

65 afișări
Imaginea articolului Iacob: Temperatura în Secţia de TI prematuri la incendiu a atins peste 200 de grade

Iacob: Temperatura în Secţia de TI prematuri la incendiu a atins peste 200 de grade (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Procurorul şef a precizat că au fost audiate mai multe persoane, declaraţiile fiind contradictorii, însă a reieşit că asistenta responsabilă cu Secţia unde s-a produs incendiul nu a fost în zonă.

În cursul zilei de vineri se va încheia cercetarea la faţa locului, respectiv la Maternitatea Giuleşti, toate echipamentele din Secţia de Terapie Intensivă prematuri, unde a avut loc incendiul, urmând a fi trimise, cu un camion al Jandarmeriei, la Institutul de Cerectări din Petroşani pentru a fi expertizate.

Potrivit procurorului şef Iacob, în două săptămâni va fi finalizată expertiza tehnică.

În dosar au fost audiate mai multe persoane, iar vineri erau aşteptaţi la Poliţia Capitalei părinţii micuţilor decedaţi sau răniţi în incendiul produs luni seara, cel mai probabil din cauza unui scurt-circuit.

În Secţia unde s-a produs incendiul se aflau 11 bebeluşi, cinci dintre aceştia au decedat.

Marius Iacob a precizat că necropsia celui de-al cincilea bebeluş a fost finalizată, cauza decesului fiind "şoc postcombustie" pe fondul unei bronhopneumonii. Micuţul s-a născut înainte de termen, iar în incendiu a suferit arsuri pe 30-40 la sută din suprafaţa corpului.

În acest caz, Parchetul a început urmărirea penală "in rem", nefiind încă pusă sub acuzare vreo persoană, însă se strâng probe în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici