Iaht eşuat la intrarea în portul turistic Tomis Constanţa, unde a rămas suspendat pe dig

Un iaht sub pavilion german a eşuat, în noaptea de miercuri spre joi, la intrarea în portul turistic Tomis Constanţa şi a rămas suspendat pe digul din faţa Comandamentului Flotei, singurul pasager aflat la bord, care a scăpat nevătămat, fiind transportat la spital după ce a suferit un atac de panică.

343 afișări

Potrivit autorităţilor portuare, incidentul a avut loc în jurul orei 02.00, când vasul, care venea dinspre Sulina, a ratat intrarea în portul turistic Tomis şi a eşuat pe stâncile din faţa Comandamentului Flotei.

La faţa locului au intervenit nave ale Gărzii de Coastă şi ale Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), dar din cauză că în zonă apa este foarte mică acestea nu au putut ajunge la marinarul aflat la bord, un cetăţean geman în vârstă de 61 de ani. În cele din urmă, bărbatul a fost adus la ţărm de către două persoane care au reuşit să ajungă la iaht cu o ambarcaţiune pneumatică.

În urma incidentului, cetăţeanul german nu a fost rănit, dar a suferit un atac de panică. El a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dar nu a fost necesară internarea lui.

Până în prezent nu s-a stabilit din ce cauză a eşuat iahtul, în momentul producerii incidentului marea nefiind foarte agitată.

Reprezentanţii ARSVOM încearcă acum să scoată vasul dintre stânci, cu ajutorul unei macarale, urmând ca apoi să fie dus în Portul Tomis pentru reparaţii, în corpul iahtului existând o gaură de apă produsă în urma izbiturii de dig.

BACALAUREAT 2013: Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici