Iaht sub pavilion austriac eşuat pe un banc de nisip pe Dunăre, salvat de poliţiştii de frontieră

Un iaht sub pavilion austriac care eşuase pe un banc de nisip, în apropierea portului Gârla Mare, din cauza nivelului scăzut al Dunării, a fost repus pe linia de plutire de echipajul unei nave de patrulare şi intervenţie a Poliţiei de Frontieră din Mehedinţi.

182 afișări
Imaginea articolului Iaht sub pavilion austriac eşuat pe un banc de nisip pe Dunăre, salvat de poliţiştii de frontieră

Iaht sub pavilion austriac eşuat pe un banc de nisip pe Dunăre, salvat de poliţiştii de frontieră (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, ambarcaţiunea de agrement a eşuat, duminică, pe un banc de nisip din cauza curenului puternic şi a apelor scăzute ale fluviului Dunărea şi se afla în imposibilitatea de a naviga.

"Poliţiştii de frontieră din compunerea echipajului ambarcaţiunii Harpon 550, din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare, aflaţi în misiune de patrulare şi supraveghere a frontierei de stat pe fluviul Dunărea, au observat pe direcţia localităţii Gârla Mare (kilometrul fluvial 840 al Dunării) un velier sub pavilion austriac eşuat pe un banc de nisip. La bordul velierului se aflau două persoane care făceau semne cu mâna şi au solicitat de urgenţă ajutorul poliţiştilor de frontieră", se arată în comunicat.

Astfel, echipajul navei de patrulare a Poliţiei de frontieră a intervenit în ajutorul cele două persoane. Ajunşi lângă velierul sub pavilion austriac "Vitrieul", poliţiştii de frontieră au constatat că acesta era înclinat pe partea stânga, fiind în pericol să se răstoarne.

"Cele două persoane, cetăţeni austrieci, le-au spus poliţiştilor de frontieră că în momentul ridicării ancorei curentul puternic cauzat de scăderea apelor Dunării, precum şi o funcţionare greşită a sonarului, le-a împins velierul în bancul de nisip", scrie în comunicat.

Cu ajutorul unei parâme şi prin mai multe manevre de navigaţie, poliţiştii de frontieră au reuşit să repună iahtul pe linia de plutire şi să îl remorcheze în siguranţă pe şenalul navigabil.

Cei doi cetăţeni austrieci, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 46 si 47 ani, erau plecaţi în croazieră din Linz, având ca destinaţie portul Ruse, iar după incident şi-au continuat călătoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici