Ialomiţa: Anchete în cazul unui copil de 12 ani ajuns la spital după ce a fost lovit de un profesor

Poliţiştii din Ialomiţa au început o anchetă penală, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean a dispus o cercetare disciplinară la o şcoală din localitatea Amara, după ce un elev în vârstă de 12 ani a ajuns la spital cu leziuni la faţă, spunând că a fost agresat de către profesorul de sport al şcolii.

143 afișări
Imaginea articolului Ialomiţa: Anchete în cazul unui copil de 12 ani ajuns la spital după ce a fost lovit de un profesor

Ialomiţa: Anchete în cazul unui copil de 12 ani ajuns la spital după ce a fost lovit de un profesor (Imagine: Octav ganea/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, Andreea Loghin, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru loviri sau alte violenţe, după ce au aflat că un elev de la o şcoală generală din Amara ar fi fost lovit de un profesor.

Poliţia a fost sesizată cu privire la acest caz miercuri seară, când cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia au anunţat că la această unitate medicală a ajuns un băiat în vârstă de 12 ani, cu leziuni la faţă, care spune că a fost agresat de către profesorul de sport al şcolii.

În urma primelor cercetări s-a stabilit că miercuri, profesorul de sport, în vârstă de 62 de ani, care lucrează de peste trei decenii în sistemul de învăţământ, era de serviciu, iar în momentul în care a sunat de finalul pauzei elevul ar fi refuzat să intre în clasă, moment în care profesorul s-ar fi enervat şi ar fi devenit violent.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia au stabilit că băiatul are un traumatism cranio-facial şi o excoriaţie la faţă.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, Ileana Condruţ, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că la şcoala din Amara a fost dispusă o anchetă disciplinară, profesorul de sport declarând că nu l-a lovit pe băiat, ci l-a strâns de maxilar.

”Este un incident regretabil. Vrem să facem o cercetare la modul temeinic. Domnul profesor spune că nu l-a lovit pe elev, ci l-a strâns de maxilar. Oricum, aceasta nu este o scuză. Noi luptăm pe toate căile împotriva violenţei fizice sau verbale în şcoli. În funcţie de concluziile cercetării disciplinare, separat de dosarul penal care a fost deschis la Poliţie, se vor lua măsurile care se impun” a spus Ileana Condruţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici