Ialomiţianu, despre creşterea salariilor bugetarilor: Decizia va fi luată la definitivarea bugetului

Perspectiva privind revenirea în 2012 a salariilor bugetarilor la nivelul de dinaintea scăderii este bună, însă o decizie va fi luată în momentul definitivării bugetului pentru anul viitor, a declarat joi ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

704 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu, despre creşterea salariilor bugetarilor: Decizia va fi luată la definitivarea bugetului

Ialomiţianu, despre creşterea salariilor bugetarilor: Decizia va fi luată la definitivarea bugetului (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Noi dorim ca această diferenţă să o dăm cât mai repede, precum şi acea actualizare la inflaţie. Este o dorinţă. Noi trebuie să ţinem seama de ce se întamplă pe celelalte pieţe, să fim prudenţi, să asigurăm consolidarea fiscală. O decizie se va lua în momentul definitivării bugetului, perspectiva este bună", a spus Ialomiţianu.

Anul trecut, Guvernul a decis reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25%, măsură aplicată din luna iulie. În ianuarie 2011, salariile de bază ale bugetarilor au crescut cu 15%, dar raportat la nivelul din luna octombrie 2010, şi nu din luna iunie. Astfel, salariile sunt mai mici cu 13,75% faţă de luna iunie 2010, când au fost reduse de Guvern.

Referindu-se disponibilizări, ministrul a precizat că nu a fost stabilită cu FMI şi Comisia Europeană o cifră, iar indicatorii de care se va ţine cont sunt menţinerea raportului de unu la şapte între numărul de angajări şi posturile eliberate, precum şi de un plafon de 7,2% din PIB privind limita de cheltuieli cu salariile pentru anul viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici