Iarna în România în 1969: Ştirea care anunţa căderi masive de zăpadă şi blocarea mijloacelor de transport în comun - VIDEO

Înregistrarea unui jurnal de ştiri din România comunistă, difuzat în 1969, arată cum era relatată o cădere masivă de zăpadă în acele timpuri.

4088 afișări
Imaginea articolului Iarna în România în 1969: Ştirea care anunţa căderi masive de zăpadă şi blocarea mijloacelor de transport în comun - VIDEO

Iarna în România în 1969: Ştirea care anunţa căderi masive de zăpadă şi blocarea mijloacelor de transport în comun

Clipul-document ,,Carnet de iarnă" poate fi găsit şi achiziţionat pentru 35 de euro în arhiva video a celebrei companii media British Pathé, scrie gandul.info.

"Odată cu seara Anului Nou, în chip de semne bune, peste întreaga ţară s-au cernut zăpezi bogate, nesfârşite aşternuturi de argint pentru ogoare", aşa începe ştirea tv difuzată în 1969. ,,Ne-am trezit peste noapte împotmoliţi în frumos şi primii care au protestat împotriva acestei estetici cam abuzive au fost automobiliştii de toate mărcile", spune prezentatoarea.

Daţi click pe imaginea de mai jos pentru a vedea filmarea din 1969

"Ostaşii şi ofiţerii în primele rânduri au pornit o bătălie veselă, dar mai ales obositoare împotriva zăpezii. În toată ţara s-au organizat cu rapiditate adevărate asalturi. Pe unde au intrat în acţiune şi motorizatele, victoriile au fost remarcabile", se anunţă triumful în buletinul de ştiri.

"În ciuda căderilor masive de zăpezi, viaţa şi-a urmat cursul ei normal. Excepţie făcând mijloacele de transport în comun care au adoptat ca tactică şi strategie alinierea în lungi şi întârziate coloane", se arată în relatare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici