Iaşi: 21 de persoane au ajuns la spital intoxicate cu produse etnobotanice sau cu alte substanţe

Un număr de 21 de persoane din Iaşi au ajuns în ultimele 48 de ore la Spitalul de Urgenţe din municipiu, după ce au consumat produse etnobotanice, droguri sau au înghiţit alte substanţe, unul dintre pacienţi afirmând că va depune plângere la Poliţie întrucât a fost intoxicat cu plante etnobotanice.

52 afișări
Imaginea articolului Iaşi: 21 de persoane au ajuns la spital intoxicate cu produse etnobotanice sau cu alte substanţe

Iaşi: 21 de persoane au ajuns la spital intoxicate cu produse etnobotanice sau cu alte substanţe (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful UPU din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, a declarat că sâmbătă şi duminică un număr de 21 de persoane, majoritatea tineri, au ajuns la spital, opt dintre aceştia consumând produse etnobotanice, trei cannabis, iar restul fiind cu intoxicaţii voluntare sau accidentale.

Unul dintre pacienţi, în vârstă de 28 de ani, le-a spus medicilor că a fost intoxicat cu produse etnobotanice, ajungând la spital cu probleme de respiraţie şi dureri în zona inimii.

"A fost preluat rapid în UPU, necesitând intervenţia de urgenţă a echipei de gardă. S-au luat măsuri de îndepărtare a toxinelor din organism. El a susţinut că a fost intoxicat cu produse etnobotanice, iar când şi-a revenit a solicitat prezenţa Poliţiei pentru a depune plângere", a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Şeful UPU de la spitalul ieşean a precizat că toţi cei 21 de pacienţi au fost stabilizaţi, evoluţia stării lor de sănătate fiind una favorabilă.

Ciuhodaru a adăugat că pacienţii vor mai sta câteva zile în spital, ei fiind internaţi la Secţia de Toxicologie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici