Iaşi: Fata de 16 ani, sugrumată de prietenul ei cu un colier pentru strângerea capacelor roţilor

Procurorii au stabilit că fata de 16 ani găsită moartă în Parcul Copou din Iaşi a fost sugrumată de către prietenul ei, de aceeaşi vârstă, cu un colier din plastic folosit pentru strângerea capacelor roţilor de maşini, mobilul crimei fiind gelozia.

1243 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Fata de 16 ani, sugrumată de prietenul ei cu un colier pentru strângerea capacelor roţilor

Iaşi: Fata de 16 ani, sugrumată de prietenul ei cu un colier pentru strângerea capacelor roţilor

Procurorii Parchetului Tribunalului Iaşi au stabilit că fata a fost sugrumată de către iubitul ei, în vârstă de 16 ani, cu un colier de plastic, pe o bancă din Parcul Copou, iar crima ar fi fost premeditată.

Anchetatorii spun că băiatul o suspecta pe fată că l-ar înşela şi a chemat-o pe aceasta în parc, la o întâlnire, cei doi aşezându-se pe o bancă.

Conform surselor citate, băiatul i-ar fi spus fetei să se întoarcă, pentru că are un cadou pentru ea, moment în care ar fi sugrumat-o cu un colier din plastic folosit pentru strângerea capacelor roţilor de maşini şi care avea un mecanism ce se blochează, fiind imposibil de dat jos fără a fi tăiat.

Carmina Pascal, prim-procuror la Parchetul Tribunalului Iaşi, a declarat că mobilul crimei a fost gelozia.

Fata de 16 ani, Diana Elena G., era elevă la Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir“, în timp ce băiatul, Eduard P., de aceeaşi vârstă, este elev al Colegiului Tehnic ”Mihail Sturdza“ din Iaşi.

Duminică, băiatul este audiat în continuare de către procurori şi poliţişti.

Fata de 16 ani a fost găsită căzută pe o alee din Parcul Copou, sâmbătă după-amiază, trecătorii sunând la 112.

Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, declara că echipajul medical care a ajuns la faţa locului a găsit-o pe fată în stop cardio-respirator, iar tânăra avea urme de strangulare.

Echipajul SMURD a încercat timp de o oră să resusciteze pe fată, însă aceasta nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici