Iaşi. O femeie de 60 de ani a fost operată pe creier. Avea o tumoră de 6 centimetri

  • Viaţa unei femei a fost salvată de medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi.
  • Aceştia au operat pacienta care avea pe creier o tumoră de 6 centimetri.
244 afișări
Imaginea articolului Iaşi. O femeie de 60 de ani a fost operată pe creier. Avea o tumoră de 6 centimetri

Iaşi. O femeie de 60 de ani a fost operată pe creier. Avea o tumoră de 6 centimetri

Medicii ieşeni au anunţat pe Facebook că „o femeie de 60 de ani a primit a doua şansă la viaţă după ce a fost operată de o tumoră de 6 centimetri”. Pacienta a ajuns în stare gravă, tumora voluminoasă punându-i viaţa în pericol.

Specialiştii neurochirurgi au reuşit să-i salveze viaţa, intervenţia chirurgicală fiind una laborioasă.

„Tumora pacientei de 60 de ani a fost una impresionantă atât prin mărime, cât şi prin poziţia ei, lucru provocator pentru întreaga echipă medicală. Aceasta a crescut într-o zona a creierului ce determină personalitatea, fiind si tangentă a nervilor optici, glandei hipofize şi arterelor carotide ce hrănesc creierul. Intervenţia chirurgicala a fost fără complicaţii, s-a practicat o rezecţie completă a leziunii. Evoluţia postoperatorie a fost una simplă, cu complicaţii hormonale tranzitorii datorită proximităţii tumorii faţă de glanda hipofiza”, Lucian Eva, managerul Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi.

Medicii ieşeni operează frecvent astfel de tumori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici