Iaşi: Un tânăr cu probleme psihice şi-a omorât mama şi bunica fiindcă nu i-au dat bani de cheltuială

Un tânăr din Iaşi şi-a sugrumat mama, consilier în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din Iaşi, şi şi-a înjunghiat bunica, fiiindcă nu a primit bani de cheltuială, adolescentul figurând în evidenţele spitalului Socola din municipiu, cu unele probleme psihice.

366 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Un tânăr cu probleme psihice şi-a omorât mama şi bunica fiindcă nu i-au dat bani de cheltuială

Iaşi: Un tânăr cu probleme psihice şi-a omorât mama şi bunica fiindcă nu i-au dat bani de cheltuială (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Cele două crime au fost comise marţi seară, în locuinţa familiei respective, din cartierul rezidenţial Bucium din Iaşi.

Potrivit anchetatorilor, scandalul a pornit în momentul în care tânărul a cerut bani de la mama sa, angajată pe post de consilier la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din Iaşi, iar aceasta a refuzat.

Ulterior, tânărul şi-a sugrumat mama, iar apoi şi-a înjunghiat cu un cuţit bunica, după ce aceasta din urmă a sărit în ajutorul fiicei sale.

Tatăl băiatului nu se afla acasă în momentul izbucnirii conflictului.

După ce a comis cele două crime, tânărul s-a dus la un preot pe care îl cunoştea, spunându-i ce a făcut, acesta apelând numărul de urgenţă 112.

Băiatul se află, în prezent, internat la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi, medicii susţinând că el se află în evidenţele acestei unităţi medicale.

"Este un pacient vechi al spitalului Socola. Ultima dată a fost internat în luna iulie a acestui an. Tânărul se afla sub tratament la domiciliu. Cel mai probabil, va fi supus unei expertize psihiatrice", a declarat presei managerul spitalului de psihiatrie Socola din Iaşi, Călin Scripcariu.

Medicii susţin că în ultimele două zile tânărul nu îşi mai luase medicamentele prescrise.

O echipă de poliţişti şi procurori cercetează acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici