Iaşiul este gata să înceapă etapa a doua de vaccinare dupa 15 ianuarie

  • Iaşiul se pregăteşte de vaccinarea persoanelor din grupele de risc.
  • Primarul Mihai Chirica a precizat că va începe campania de vaccinare a bătrânilor de pe 15 ianuarie.
2780 afișări
Imaginea articolului Iaşiul este gata să înceapă etapa a doua de vaccinare dupa 15 ianuarie

Iaşiul începe campania de vaccinare a bătrânilor

Primarul Iaşiului a afirmat că, după 15 ianuarie, va putea începe procesul de vaccinare pentru grupele de risc. Toţi seniorii sunt identificaţi deja de casele de pensii. În acelaşi timp, centrele de vaccinare au fost astfel alese încât să nu se aglomereze zonele centrale.

Vaccinarea bătrânilor va dura mai mult de 6 luni în Iaşi. Primarul dă vina pe timpul lent în care se fabrică vaccinul. La finalul acestei perioade, doar puţin peste jumătate din populaţia bătrânilor este de aşteptat să se vaccineze.

„Ar fi nevoie de cel puţin 6 luni de zile pentru a putea să parcurgem măcar 60% din populaţia vulnerabilă. Înseamnă o perioadă destul de lungă, dar mie mi se pare rezonabilă, având în vedere faptul că nici ritmul de fabricare a vaccinului nu cred că va fi mai rapid de 6 luni”, a completat Mihai Chirica.

„Avem 16 puncte de vaccinare, dintr-un pachet în care iniţial am trimis 22 de puncte de vaccinare, dar la orice solicitare îl putem dubla sau chiar tripla”.

  • 3 centre de vaccinare se află în Puncte Termice
  • 1 centru de vaccinare se află în centre de bătrâni
  • 7 centre de vaccinare se află în licee
  • 4 centre de vaccinare se află în scoli gimnaziale
  • 1 centru de vaccinare se află la un cabinet medical

În fiecare centru de bătrâni şi Puncte Termice vor activa 2 echipe de vaccinare. În celelalte centre de vaccinare vor activa cate 4 echipe. O echipă este formată din medic, asistent şi registrator.

Potrivit datele transmise de Statistica DSP pe Municipiul Iaşi, sunt:

  • Bolnavi Cronici: 175330
  • Persoane cu vârsta de peste 65 de ani: 79396
  • TOTAL: 25476, din care s-a estimat că se vor vaccina aprox. 60%

La Iaşi, prima etapă de vaccinare se va încheia până pe 15 ianuarie. La Oradea, 1250 de cadre medicale s-au înscris pe listă pentru a-şi face vaccinul.

Florin Birta, primarul municipiului Oradea, a afirmat că în această etapă, la Oradea sunt 6 centre de vaccinare. În a doua etapă, atunci când vor fi vaccinaţi seniorii şi bolnavii cronici, vor fi 39.000 de persoane pe listă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici