Iată care sunt politicienii care au „furat” anul acesta Crăciunul. Fără târguri şi luminiţe de sărbători

  • În această perioadă te-ai adaptat la epidemie, izolare, telemuncă, telemedicină şi speri că cel puţin sărbătorile de Crăciun îţi vor aduce fericire.
  • Mai mulţi primari, dar şi preşedintele Klaus Iohannis au pus gând rău Crăciunului.
  • Anul acesta va fi fără târguri şi iluminatul de sărbători.
1552 afișări
Imaginea articolului Iată care sunt politicienii care au „furat” anul acesta Crăciunul. Fără târguri şi luminiţe de sărbători

Iată care sunt politicienii care au furat anul acesta Crăciunul. Fără târguri şi luminiţe de sărbători

Primul care a anunţat că dispare magia Crăciunului este Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6 din Bucureşti. El dă vina pe fosta administraţie că nu a făcut achiziţia luminiţelor, iar el nu are timp să organizeze licitaţia.

Ciprian Ciucu, primar sector 6 Bucureşti: Nu vom avea anul acesta luminiţe de Crăciun în sectorul 6.

Nici primarul Capitalei, Nicuşor Dan, nu este cu gândul la sărbătorile de iarnă.

Nicuşor Dan, primarul Bucureştiului: În momentul în care eşti bolnav, primul reflex sănătos e să investeşti economiile în medici şi medicamente, nu în haine de lux.

Şi dacă în sectorul 6 nu vor fi luminiţe de Crăciun, atunci le găseşti în sectorul 5.
Piedone spune că nu va cumpăra instalaţii noi, dar le va folosi pe cele de anul trecut.

Ciprian Popescu Piedone, primar sectorul 5 Bucureşti: Vom folosi luminiţele şi ornamentele pe care le avem deja pe stoc, iar montarea acestora se va realiza în regie proprie.

Şi în alte oraşe din ţară s-au găsit soluţii care să împace capra cu varza.

Şi la Cluj, Târgul de Crăciun şi concertele au fost tăiate de pe listă anul acesta, aşa că îţi rămâne să te bucuri doar de bradul montat deja aici, în Piaţa Unirii, şi de luminiţele în valoare de aproape un milion şi jumătate de lei care vor împodobi 36 de străzi din oraş.

Iar la Craiova, spiritul Crăciunului este mai presus de pandemia Covid-19.

Un milion de luminiţe vor străluci în centrul oraşului, pe principalele străzi şi în Parcul Nicolae Romanescu.

Anul acesta, târgul de Crăciun din Craiova este inclus în topul Forbes.

Olguţa Vasilescu – primarul Craiovei: Nu este propriu-zis un Târg de Crăciun pentru că nu avem locul de joacă, aşa cum aveam în alţi ani. Nu avem caruselul, nu avem patinoarul. Sunt doar căsuţe ale unor comercianţi care vor expune acolo diferite produse, dar nu produse care să necesite ca persoanele să staţioneze în faţa căsuţei. Adică, nu va mai fi ca în alţi ani cu mâncare.

Craiovenii spun că decoraţiunile mai alungă stresul provocat de pandemie.

Există totuşi şi oameni care ar accepta un Crăciun fără târguri şi luminiţe de sărbătoare.

Târgul de Crăciun nu cred că şi-ar avea locul în Constanţa, pentru că oricum suntem într-o situaţie difilă şi avem deja foarte multe cazuri care sunt în creştere. Deci nu cred că ar fi cazul, mai ales că nu vrem să ajungem din nou la izolare.

Totuşi, cel mai categoric a flost Klaus Iohannis. Nu vrea târguri de Crăciun.

Klaus Iohannis: Organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună.

Prin comparaţie, Angela Merkel a încercat încă din octombrie să salveze Crăciunul pentru germani atunci când le-a impus mai multe restricţii.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Pandemia se răspândeşte rapid, mai rapid decât acum mai mult de şase luni. Etapa mai uşoară din timpul verii a trecut, acum ne aflăm înaintea unor luni dificile. Următoarele zile şi săptămâni vor determina cum va fi iarna, cum va fi Crăciunul. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici