Igaş: Aproximativ 9.000 de oameni din MAI vor fi disponibilizaţi

Ministrul de Interne, Traian Igaş a declarat, miercuri, că vor fi disponibilizaţi din MAI aproximativ 9.000 de oameni, arătând că încă nu este o "cifră conturată" şi că numărul de 18.000 vehiculat este "în imaginaţia unora".

333 afișări
Imaginea articolului Igaş: Aproximativ 9.000 de oameni din MAI vor fi disponibilizaţi

Igaş: Aproximativ 9.000 de oameni din MAI vor fi disponibilizaţi (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Numărul de 18.000 este în imaginaţia unora. Niciodată nu am avansat un număr clar, pentru că nu am finalizat acest proces de a identifica toate poziţiile care trebuie eliminate din schemă", a afimat Igaş.

Întrebat care ar fi numărul de persoane disponiblizate, Igaş a răspuns că acesta este de aproximativ nouă mii, dar că nu este o cifră clar conturată. "Ne oprim undeva la jumătate, aproximativ nouă mii, dar nu este o cifră clar conturată", a adăugat Traian Igaş.

El a mai spus că vor fi disponibilizaţi "cu precădere" cei care nu şi-au făcut datoria, au abateri, au dosare penale. "Vor pleca cei care nu şi-au făcut datoria, vor rămâne cei care sunt profesionişti sută la sută, din toate structurile", a arătat ministrul de Interne.

El a mai spus că MAI are un proiect de lege pe acestă temă care va intra săptămâna viitoare în dezbaterea Senatului, în procedură de urgenţă. Ministrul a adăugat că abia după ce se va trece şi de Camera Deputaţilor va fi "pasul doi", când se va comunica numărul exact de persoane care vor fi disponiblizate.

Bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) avizat, în decembrie 2010, în Comisiile reunite de apărare şi ordine publică din Parlament este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38 la sută din PIB, acesta prevăzând totodată şi disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape.

Potrivit documentului avizat de comisiile reunite de apărare şi ordine publică, în prima parte a anului viitor vor fi disponibilizaţi peste 7.900 de angajaţi, numărul de salariaţi ai MAI ajungând astfel la aproximativ 141.000.

În a doua parte a anului 2011, alţi 10.000 de angajaţi din structurile de ordine publică vor fi disponibilizaţi, pentru a face economii la cheltuielile de personal, conform aceluiaşi document.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici