Igaş: Corupţia în vămi este un fenomen care ne preocupă

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, afirmă că ministerul este preocupat de "fenomenul corupţiei din vămi", iar acţiunea de la Siret "nu a fost făcută doar cu gândul spre aderarea României la Schengen", ci "este o acţiune pe care Guvernul României a susţinut-o încă din 2008".

43 afișări
Imaginea articolului Igaş: Corupţia în vămi este un fenomen care ne preocupă

Igaş: Corupţia în vămi este un fenomen care ne preocupă (Imagine: Gabriel Petrescu/mediafax Foto)

"Corupţia în vămi este un subiect pe care noi l-am discutat de foarte multe ori, am spus şi la bilanţul Poliţiei de Frontieră că este un fenomen care ne preocupă şi în 2011 şi cred că anumite instituţii au înţeles acest lucru şi au dat dovadă că se implică cu prioritate pe acest domeniu. Toată această acţiune nu a fost doar cu gândul spre aderarea României la Schengen, este o acţiune pe care Guvernul României a susţinut-o încă din 2008", a spus, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, ministrul Traian Igaş.

Referindu-se la aderarea României la Spaţiul Schengen, Traian Igaş a spus că ţara "şi-a făcut treaba" şi "şi-a dus misiunea la bun sfârşit", aşteptând ca în 2011 să fie primită cu toate drepturile.

"Astăzi cele şapte rapoarte şi în special ultimul raport de evaluare din luna decembrie ne-au confirmat faptul că România a îndeplinit aquis-ul în ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen. Considerăm că ne-am făcut aşa cum trebuia treaba, ne-am dus misiunea la bun sfârşit şi aşteptăm ca în 2011 să primim ceea ce trebuie să primim, şi anume să fim primiţi aşa cum se cuvine în Spaţiul Schengen cu toate drepturile pe care le au toate ţările membre ale Uniunii Europene", a spus Igaş.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac cercetări penale faţă de 59 de persoane între care un comisar de poliţie de frontieră, lucrători de poliţie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava şi lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret. Cele 59 de persoane au fost arestate, la cererea procurorilor, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Ulterior, avocaţii inculpaţilor au declarat recurs la deciziile de arestare preventivă, ce urmează să fie judecat la instanţa supremă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici