Igaş: Declaraţia lui Popa nu este cea mai fericită, apreciez activitatea Poliţiei

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a spus, luni, că declaraţia şefului Poliţiei Române, Liviu Popa, referitoare la unii poliţişti "beţivi şi nenoriciţi", nu este cea mai fericită pe care putea să o facă, el subliniind că apreciază activitatea Poliţiei Române.

38 afișări
Imaginea articolului Igaş: Declaraţia lui Popa nu este cea mai fericită, apreciez activitatea Poliţiei

Igaş: Declaraţia lui Popa nu este cea mai fericită, apreciez activitatea Poliţiei (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Apreciez activitatea Poliţiei Române. Trebuie să ne gândim că aceşti oameni sunt zi şi noapte la dispoziţia noastră. Apreciez poliţistul român care îşi face datoria. Sunt şi oameni care nu fac cinste Poliţiei însă nu cred că trebuie neapărat evidenţiaţi", a declarat Traian Igaş, la bilanţul activităţii Direcţiei Generale Anticorupţie pe anul 2010.

Igaş a subliniat că atunci când oamenii se adresează unui poliţist trebuie să aibă încredere pentru că, totuşi, sunt foarte mulţi poliţişti oneşti.

Întrebat dacă are cunoştinţă despre abateri ale unor poliţişti, Igaş a răspuns că nu cunoaşte foarte bine această situaţie. "Trebuie să privim partea plină a paharului", a adăugat el.

Totodată, referitor la o eventuală demitere a lui Liviu Popa la cererea liderilor de sindicate, Igaş a răspuns: "Agenda mea de ministru şi îndatoririle mele mi le trasez eu şi nimeni altcineva".

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat, vineri, la Cluj, că ar vrea să fie făcute disponibilizări în Poliţia Română pentru că "sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi" şi ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine.

"Este posibil să se facă disponibilizări în Poliţie. Din punct de vedere personal, aş vrea să se facă disponibilizări în Poliţia Română, pentru că este un moment extrem de prielnic de modernizare a Poliţiei şi de asanare a mediului poliţienesc. Avem suficienţi poliţişti beţivi, nenorociţi. Până acum, pentru nemuncă, niciunul nu a fost dat afară. S-a spus cine nu munceşte nu greşeşte, cine nu greşeşte merită să fie promovat. Ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine. Avem peste 7.000 de poliţişti cercetaţi prealabil şi sancţionaţi disciplinar, din care 2.000 sunt sancţionaţi de două ori de la apariţia statutului poliţistului în 2002", a afirmat Liviu Popa.

Ulterior acestor declaraţii, preşedintele PNL Mureş, deputatul Ciprian Dobre, reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual au cerut demisia şefului Poliţiei Române, iar liderul SNPCC - Biroul Teritorial Cluj, Dorel Frenţ, a acuzat că afirmaţiile denigrează instituţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici