Igaş: Intenţia mea este de a crea o imagine pozitivă Poliţiei Române, de a corecta toate greşelile

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că intenţia sa este de a crea "o imagine pozitivă Poliţiei Române" şi "de a corecta toate greşelile".

30 afișări
Imaginea articolului Igaş: Intenţia mea este de a crea o imagine pozitivă Poliţiei Române, de a corecta toate greşelile

Igaş: Intenţia mea este de a crea o imagine pozitivă Poliţiei Române, de a corecta toate greşelile (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Intenţia mea este de a crea o imagine pozitivă Poliţiei Române, de a corecta toate greşelile, iar pe partea cealaltă de a reda încrederea poliţistului, în opinia fiecărui cetăţean, a fiecărui român. Cred că aici este o muncă pe care nu doar ministrul ar trebui să o promoveze şi cred că toţi ceilalţi din subordinea mea şi fiecare cetăţean cred că poate să-şi aducă o contribuţie în acest sens. Sunt la un început de drum şi daţi-mi voie să privesc cu optimism perioada următoare, în ceea ce priveşte reorganizarea Poliţiei Române şi tot ceea ce înseamnă recredibilizarea Poliţiei Române", a spus Igaş.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a afirmat că este preocupat nu doar de Poliţie, ci şi de Jandarmeria Română şi celelalte structuri din MAI care "nu vor fi mai puţin analizate".

El a spus că are încredere în poliţiştii care îşi desfăşoară activitatea în subordinea MAI.

"Este adevărat că sunt şi poliţişti care nu şi-au făcut treaba aşa cum prevăd toate regulile, dar nu trebuie să-i introducem pe toţi în aceeaşi oală, între ghilimele fie spus, şi haideţi să încercăm, inclusiv cu sprijinul mass-media, să dăm crezare poliţiştilor oneşti, care-şi fac datoria, şi pe aceştia îi susţin şi îi sprijin cu toată convingerea, iar pe cei care constatăm că nu şi-au făcut datoria aşa cum trebuie să încercăm să corectăm conduita lor, atâta cât se poate corecta, iar cei care nu mai pot fi corectaţi sigur că încercăm să le găsim un alt viitor, în afara structurilor noastre", a afirmat Igaş.

Igaş a adăugat că, în acest an şi la începutul anului viitor, va face o analiză a fiecărui inspectorat judeţean de poliţie.

"În acest an şi la începutul anului viitor, încerc să fac o analiză a fiecărui inspectorat judeţean de poliţie, să vedem dacă, cu prioritate, conducerile inspectoratelor şi-au făcut datoria aşa cum trebuie, să vedem dacă şefii de servicii din IPJ au fost profesionişti în munca lor, iar acolo unde vom constata că sunt probleme vom lua măsuri ferme de a corecta lucrurile", a spus Traian Igaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici