Igaş, Liviu Popa şi Ioan Dascălu au plecat de la Guvern, după o discuţie cu Boc

Ministrul de Interne, Traian Igaş, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, Liviu Popa, şi ataşatul de Interne la Ambasada României din Marea Britanie, Ioan Dascălu, au plecat de la Palatul Victoria, după o discuţie de aproximativ 30 minute cu premierul Emil Boc.

48 afișări
Imaginea articolului Igaş, Liviu Popa şi Ioan Dascălu au plecat de la Guvern, după o discuţie cu Boc

Igaş, Liviu Popa şi Ioan Dascălu au plecat de la Guvern, după o discuţie cu Boc (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Surse oficiale au declarat anterior pentru MEDIAFAX că şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şi secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, au fost propuşi pentru schimbarea din funcţii, cererile de demitere a acestora fiind trimise la Guvern.

Sursele citate au precizat că Petre Tobă era propus pentru schimbarea din funcţia de şef al Poliţiei Române încă de săptămâna trecută, în urma scandalului de la Piatra Neamţ.

Cererea de schimbare din funcţie a lui Tobă a fost trimisă la Guvern încă de marţea trecută.

În locul lui Petre Tobă ar urma să fie numit Ioan Dascălu, ataşatul de Interne la Ambasada României din Marea Britanie, potrivit surselor citate.

Înlocuitorul lui Fătuloiu ar urma să fie Liviu Popa, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie.

Potrivit articolului 8 din Legea 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general numit prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului de Interne, după consultarea Corpului Naţional al Poliţistilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici