Igaş: N-am prezentat în CSAT un raport despre protestul poliţiştilor întrucât vrem o analiză profundă

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că MAI nu a prezentat un raport în CSAT privind marşul ilegal al poliţiştilor, din 24 septembrie, întrucât a dorit "o analiză mai profundă", care necesită mai mult timp.

16 afișări
Imaginea articolului Igaş: N-am prezentat în CSAT un raport despre protestul poliţiştilor întrucât vrem o analiză profundă

Igaş:N-am prezentat în CSAT un raport despre protestul poliţiştilor întrucât vrem o analiză profundă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am dispus constituirea unei echipe de analiză, aştept săptămâna viitoare să mi se prezinte un raport, pe care, la rândul meu, am să-l prezint preşedintelui României, pentru că aşa este normal, instituţional. Până la urmă, trebuie să ştim şi noi, şi opinia publică ce anume s-a întâmplat în acele momente", a declarat Igaş, în staţiunea Rânca, unde participă la o reuniune a prefecţilor.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a menţionat că persoanele care vor fi găsite responsabile pentru nerespectarea legislaţiei la mitingul poliţiştilor vor fi trase la răspundere, lucru care se va întâmpla după finalizarea raportului care va fi înaintat preşedintelui.

"Vrem să constatăm cine a încălcat legea şi lucrurile încep să decurgă normal şi, încet-încet, aflăm cine a încălcat legea. În primul rând, sunt participanţii la acel miting care nu aveau voie să poarte asupra lor armament. Avem semnale şi se ştie că s-a depăşit perimetrul care era aprobat pentru acel miting şi va trebui să tragem concluziile şi să vedem cine sunt persoanele vinovate de acest lucru", a adăugat Igaş.

Premierul Emil Boc declara, vineri, că ministrul de Interne, Traian Igaş, va prezenta CSAT raportul privind marşul ilegal al poliţiştilor din 24 septembrie atunci când aceste document va fi finalizat.

Întrebat de presă de ce nu a prezentat Igaş raportul privind marşul poliţiştilor în CSAT, Boc a răspuns : "Când este gata, îl va prezenta".

Preşedinţia nu a făcut referiri, în comunicatul remis, joi, după şedinţa CSAT, la raportul cerut de preşedinte în legătură cu marşul ilegal al poliţiştilor din 24 septembrie.

În 24 septembrie, peste 6.000 de sindicalişti ai "Cartel Alfa", majoritatea poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor, au plecat într-un marş ilegal de la sediul Guvernului spre Palatul Cotroceni, unde au aruncat cu caschete şi lumânări şi au strigat "ieşi afară javră ordinară". În urma protestului ilegal, atât preşedintele cât şi premierul au renunţat la serviciile de escortă ale Poliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici