Igaş: Nu sunt mulţumit de învăţământul MAI. Vor fi schimbări majore

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, spune că nu este mulţumit de instituţiile de învăţământ din subordinea MAI şi avertizează că din 2011 vor fi schimbări majore privind programa şcolară, dar şi numărul de studenţi, considerând că nu este normal să fie anual 3.000 de absolvenţi.

104 afișări
Imaginea articolului Igaş: Nu sunt mulţumit de învăţământul MAI. Vor fi schimbări majore

Igaş: Nu sunt mulţumit de învăţământul MAI. Vor fi schimbări majore (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Traian Igaş a reafirmat că 2011 este anul în care Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) intră în reorganizare şi începe un proces de disponibilizări, precizând că sistemul este, în prezent, dimensionat în mod greşit.

Ministrul a spus, duminică, la Antena 3, că în contextul în care aproximativ 2.000 de persoane ies din MAI anual, "pe cale naturală" (pensionare, demisie, deces), nu este normal ca instituţiile de învăţământ ale ministerului să scoată 3.000 de absolvenţi pe an.

Igaş a subliniat că, personal, nu este mulţumit de şcolile din subordinea MAI şi că a spus acest lucru şi reprezentanţilor Academiei de Poliţie.

"Am constatat că ni se prezintă un sistem foarte bine pus la punct, dar absolventul, când se angajează, are foarte multe deficienţe, nu ştie sau nu poate să aplice ce a învăţat, iar şefii lor se plâng că trebuie să-i ia de la zero", a explicat Igaş.

Ministrul a subliniat că din acest an vor avea loc schimbări majore în sistemul de învăţământ al MAI, atât în ceea ce priveşte programa şcolară, cât şi numărul de studenţi admişi.

"Aveţi puţină răbdare, şi în această zonă veţi vedea schimbări importante, care vor veni în sprijinul studenţilor", a mai spus Igaş, la Antena 3.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a declarat recent că analiza privind restructurarea MAI este aproape finalizată şi aceasta va fi prezentată Guvernului în următoarele zile.

Premierul Emil Boc spunea, în 22 februarie, cu ocazia prezentării bilanţului MAI, că ministerele de Interne şi de Finanţe sunt încă restante în ceea ce priveşte derularea restructurării, proces care trebuie finalizat deoarece cele două instituţii nu pot face opinie separată în Guvern.

Emil Boc preciza atunci că aşteaptă în Guvern de la ministrul de Interne propunerea de restructurare a MAI şi, dacă va fi nevoie, va interveni "peste ea".

Şi preşedintele Traian Băsescu a avut, la bilanţul MAI, un discurs dur la adresa ministerului, spunând, printre altele, că "oriunde pui degetul apar elemente de corupţie", că MAI şi Ministerul Finanţelor sunt cele două instituţii care nu au putut fi reformate în ultimii 20 de ani şi că sunt judeţe unde se vede că angajaţii MAI tolerează grupurile infracţionale.

El a cerut să se treacă "imediat" la evaluarea "om cu om" a angajaţilor MAI, începând cu cei aflaţi în structurile de conducere la nivel central şi local.

"Nu mă va impresiona deloc dacă domnul ministru Igaş vine în CSAT cu un nou rând de pătrăţele altfel aşezate, voi aprecia dacă vine cu un sistem de selectare a oamenilor care mai pot rămâne în minister", a mai spus atunci Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici