IGSU: Peste 5.000 de pompieri, pregătiţi să intervină în zonele afectate de Codul Portocaliu

  • Peste 5.000 de pompieri cu peste 3.000 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale
  • Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă vor activa grupele operative şi centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei,
163 afișări
Imaginea articolului IGSU: Peste 5.000 de pompieri, pregătiţi să intervină în zonele afectate de Codul Portocaliu

IGSU: Peste 5.000 de pompieri, pregătiţi să intervină în zonele afectate de Codul Portocaliu

Peste 5.000 de pompieri cu peste 3.000 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate pentru perioada următoare, conform IGSU.

În contextul emiterii, de către Administraţia Naţională de Meteorologie, a atenţionării Cod Portocaliu, valabil până duminică, la ora 02.00, ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi însemnate de apă, averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină în cea mai mare parte a ţării, IGSU a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a potenţialelor situaţii de urgenţă.

„Astfel, în judeţele aflate sub incidenţa codului de vreme rea s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Totodată, în zonele vizate sunt monitorizate permanent cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor acestora poate conduce la producerea inundaţiilor”, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

De asemenea, pentru asigurarea acţiunilor în sprijinul administraţiei publice locale şi a comunităţilor, pompierii militari au verificat şi pregătit mijloacele tehnice de intervenţie la inundaţii, constând în motopompe de mare capacitate, bărci şi autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei.

La nevoie, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă vor activa grupele operative şi centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, care au în componenţă reprezentanţi ai tuturor structurilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.

Totodată, pompierii angrenaţi în gestionarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase din zonele grav afectate, continuă misiunile în sprijinul populaţiei şi monitorizează situaţiile din teren care pot pune în pericol viaţa şi bunurile.

Evoluţia fenomenelor meteorologice va fi atent urmărită din dispeceratul IGSU şi vor fi dispuse măsurile necesare eficientizării misiunilor de răspuns.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici