Ilfovul a intrat în scenariul galben şi permite redeschiderea restaurantelor în interior

  • Judeţul Ilfov a trecut sâmbătă în scenariul galben
  • Conform scenariului, restricţiile se vor relaxa şi restaurantele se pot redeschide
  • Restaurantele se redeschid la interior în limita a 30% din capacitate
497 afișări
Imaginea articolului Ilfovul a intrat în scenariul galben şi permite redeschiderea restaurantelor în interior

Ilfovul a intrat în scenariul galben şi permite redeschiderea restaurantelor în interior

După Bucureşti a urmat şi Ilfovul trecerea în scenariul galben. Asta înseamnă că ai putea lua masa în interior începând de astăzi. Nu toţi patronii de localuri vor să deschidă în condiţiile acestea.

Bogdan are un restaurant în Corbeanca şi alte două în Bucureşti. A pierdut zece angajaţi din cauza pandemiei şi 40% din cifra de afaceri. Chiar dacă are liber de la autorităţi să redeschidă, din precauţie nu o face.

„E foarte greu să deschidem într-o perioadă în care e atât de multă incertitudine. E greu că nu ştii câtă materie primă să iei, nu poţi să îţi estimezi pierderile, nici încasările şi asta înseamnă să aducem oamenii din şomaj tehnic, să îi readucem din câmpul muncii, să le dăm speranţă ca, ulterior să îi aducem înapoi că nu avem ce să facem cu ei”, explică Bogdan Doltu, proprietarul restaurantului Moşia Corbeanca.

Există şi proprietari de localuri care vor deschide totuşi, odată cu relaxarea restricţiilor.

Simona manageriază o cafenea. În lunile acestea a livrat cafea prăjită la domiciliu pentru a se menţine pe piaţă. A avut noroc şi cu terasa. S-a gândit să dea o şansă business-ului prin redeschidere şi s-a pregătit cum se cuvine. 

„Ca şi pregătiri, am igienizat spaţiul foarte bine. Am cumpărat mai multe igienizante pe care le-am pus la dispoziţia oaspeţilor. Am întărit regulile privind accesul persoanelor în interior, am limitat maximum două persoane la bar”, explică Simona Croitoru, manager Saint Roastery Specialty Coffee.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici