Ilie Nastase cere judecătorilor reducerea sentinţei de 9 luni de închisoare

Ilie Năstase a cerut judecătorilor reducerea sentinţei de 9 luni de închisoare, precizând, vineri, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, la termenul din apelul cu privire la refuzul prelevării de probe biologice, că regretă faptele şi că până la 35 de ani nu a consumat alcool.

2180 afișări
Imaginea articolului Ilie Nastase cere judecătorilor reducerea sentinţei de 9 luni de închisoare

Ilie Nastase cere judecătorilor reducerea sentinţei de 9 luni de închisoare

,,Independent de cine este Ilie Năstase, trebuie să se ţină cont de vârsta lui, de 73 de ani. (...) Aş vrea să ne raportăm la o persoană de 73 de ani care îşi recunoaşte vinovăţia şi este conştientă de urmările faptelor sale", a declarat Eliza Ene-Corbeanu, avocata lui Ilie Năstase, în faţa judecătorilor Curţii de Apel.

Avocata lui Ilie Năstase a solicitat deopotrivă respingerea apelului parchetului, admiterea apelului apărării, cu o particularizare, aceea a unui prag minim pentru fiecare dintre cele două infracţiuni, două luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru sustragere de la prelevarea de probe biologice şi 10.000 de lei amendă penală, pentru conducerea cu permisul suspendat.

Apărătorul a subliniat că infracţiunile comise de acesta nu reprezintă pericol social, că pedeapsa trebuie raportată la persoana fiecărui individ şi că, uzând de recunoaşterea vinovăţiei, Ilie Năstase conştientizează faptele, repercusiunile acestora şi le regretă.

De asemenea, apărarea lui Ilie Năstase a reiterat că indiferent de cine este el în spaţiul public şi de realizările sale, pedeapsa trebuie raportată la o persoană de 73 de ani, care îşi admite vinovăţia. Totodată, avocata a spus că atitudinea a fost greşită atât la clientul său, cât şi la organul de poliţie: ,,Când s-a urcat pe motoscuter, exista la faţa locului un reprezentant al poliţiei rutiere, cu toate televiziunile (...) episodul s-a derulat sub ochii poliţiei rutiere (...) niciun moment nu s-a pus problema să îl oprească sau să îl prevină".

,,Regret faptele (...) până la 35 de ani nu am consumat alcool", a declarat fostul jucător de tenis în faţa judecătorilor.

Ilie Năstase a fost condamnat, în februarie, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu amânare, cu termen de supraveghere de 2 ani. Poliţiştii rutieri au fost nevoiţi, la mijlocul anului 2018, să blocheze maşina lui Ilie Năstase din cauză că fostul jucător de tenis a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească şi i-a cerut să se legitimize, a anunţat şeful Brigăzii Rutiere a Capitalei. Poliţiştii au spus la acel moment că fostul jucător de tenis a refuzat să i se facă testul, a devenit agresiv cu poliţiştii, motiv pentru care a fost necesară încătuşarea acestuia şi dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML, unde a făcut totuşi testul.

Fostului jucător de tenis i-a fost întocmit astfel dosar penal privind infracţiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat şi cu 1.000 de lei şi a fost lăsat să plece acasă.

Ulterior, după câteva ore, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Şoselei Ştefan cel Mare, când făcea un viraj stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă 1.305 lei şi 6 puncte de penalizare.
Curtea de Apel a rămas în pronunţare şi urmează să dea decizia definitivă în dosarul în care Ilie Năstase a fost condamnat la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare, cu amânarea executării pedepsei, pentru că a fost prins conducând băut la volan şi a refzuat prelevarea probelor biologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici