Imagini cu mizeria de la SJU Constanţa/Spital: Se fac lucrări, nu putem moderniza peste noapte - FOTO

Fotografii în care se pot vedea dulapuri ruginite şi rupte, pardoleasă distrusă, toalete insalubre cu pereţii căzuţi de la Spitalul Judeţean Constanţa au fost postate pe Facebook, în replică reprezentanţii spitalului spunând că unitatea e în renovare, iar modernizarea ”nu se poate face peste noapte”

783 afișări
Imaginea articolului Imagini cu mizeria de la SJU Constanţa/Spital: Se fac lucrări, nu putem moderniza peste noapte - FOTO

Imagini cu mizeria de la SJU Constanţa/Spital: Se fac lucrări, nu putem moderniza peste noapte (Imagine: Facebook)

Un adolescentul de 14 ani a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Constanţa, însoţite de un text în care vorbeşte despre mizeria din saloanele unităţii medicale, unde este internată bunica sa.

”Azi am fost la Spitalul Judeţean Constanţa să îmi vizitez bunica. Foarte fericit că o văd, intru în salonul în care se afla, bucuros o îmbrăţişez, apoi inevitabil observ aceste... cică noptiere pentru a-ţi pune mâncarea, lucrurile, etc. Am zis că nu se poate aşa ceva. Mai stăm puţin de vorbă după care îmi spune că nu a putut să doarmă toată noaptea (credeam că a durut-o ceva), spunând că toată noaptea au umblat carcalaci pe pereţi, pe lângă patul ei, şi nu a putut să doarmă ştiind chestia asta. MAI MULT DE ATÂT, asistentele i-au spus să îşi pună un prosop ud pe cap peste noapte ca să nu se urce carcalacii pe ea şi să lase lumină aprinsă ca să apăra chiar toţi. După ce am auzit acestea, am început să mă uit prin salon după vietăţi, crăpături, etc şi ce am găsit... doi păianjeni la capul patului, încă trei sub un singur pat, încă unul în baie.. .gândaci peste tot, pe pereţi şi pe podea... Între timp mi-a sărit în ochi jegul de pe pereţi/podea/noptierele ruginite, pline cu mizerie şi gândaci, stative ruginite pentru perfuzii. Un share, să vadă tot poporul pentru a face o schimbare în acest spital, pentru noi, pentru familie, pentru prieteni, pentru toţi locuitorii Constanţei şi nu numai“, a scris Lucian pe Facebook.

În urma postărilor adolescentului de 14 ani, care este membru al Asociaţiei Elevilor, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a transmis, luni, un comunicat de presă, în care arată că unitatea medicală se află într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare a secţiilor.

”În prezent, peste 60 la sută din secţiile spitalului sunt renovate. Din considerente de ordin financiar, dar şi pentru că în toate secţiile se lucrează la foc continuu, cu pacienţi internaţi, lucrările de reabilitare nu se pot face peste noapte. Dotările hoteliere ale unor secţii ale SCJU nu sunt la standardele pe care le presupun ultimele norme în domeniu, însă conducerea SCJU nu a ascuns niciodată acest lucru, din contră, face toate eforturile pentru remedierea acestei situaţii”, se arată în documentul citat.

Conducerea spitalului mai spune că personalul medical respectă toate protocoalele şi reglementările privind dezinsecţia şi siguranţa pacienţilor, lucru ce poate fi verificat de către organismele şi instituţiile abilitate, deratizarea facându-se periodic, la intervalele stabilite prin protocoalele de lucru.

”Pacienţii şi aparţinătorii au la dispoziţie mijloace legale de a sesiza autorităţile cu competenţe în domeniu, inclusiv conducerea SCJU referitor la orice lucru de care a fost nemulţumit pe perioada internării. Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sfântul Apostol Andrei», împreună cu personalul medical, face toate demersurile necesare pentru remedierea cât mai rapidă a tuturor deficienţelor constatare sau reclamate de către pacienţi”, se mai precizează în documentul citat.

La începutul anului, mai mulţi părinţi au postat pe Facebook fotografii cu mizeria din saloanele de la Secţia de Pediatrie a SJU Constanţa, iar în 31 ianuarie au organizat un protest în faţa unităţii medicale pentru a trage un semnal de alarmă şi a determina autorităţile să intervină în acest caz. De asemenea, părinţii au cerut consilierilor locali să aprobe construirea unui spital de copii în municipiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici