Video Imagini impresionante de la Iaşi: Peste 100.000 de credincioşi s-au rugat la moaştele Sfintei Parascheva

Peste 100.000 de credincioşi din întreaga ţară s-au rugat până acum la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. La această oră, 55.000 de oameni stau la coadă.

779 afișări

Luni dimineaţă, rândul de pelerini depăşea câţiva kilometri.

În cele patru zile de pelerinaj s-au închinat la sfintele moaşte peste 100.000 de credincioşi, în timp ce alţi 55.000 de oameni aşteaptă acum să se închine.

La Liturghia de la Mitropolia Iaşi, desfăşurată pe o scenă amplasată în curtea Catedralei Mitropolitane, asistă peste 20.000 de credincioşi, soboul de preoţi care slujeşte fiind impresionant: 19 ierarhi, 13 preoţi şi 9 diaconi.

Peste 100 de persoane au necesitat îngrijiri medicale, 49 de credincioşi fiind transportaţi la spital.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă municipiul Iaşi în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici