Video Imagini INEDITE: Bibliotecarul Avram Iancu, în fruntea celui mai dur maraton din lume, „6633 Arctic Ultra” | VIDEO

Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut după ce a traversat înot Canalului Mânecii şi a parcurs traseul Dunării de la izvoare şi până la vărsare, se află, vineri, în frunte la cel mai dur maraton din lume, „6633 Arctic Ultra”.

1648 afișări

Bibliotecarul Avram Iancu se află în frunte la cel mai dur maraton din lume, „6633 Arctic Ultra”, conducând cursa alături de irlandezul Patrick O’Toole.

Potrivit datelor făcute publice de o echipă care îl însoţeşte, Avram Iancu a ajuns împreună cu Patrick O’Toole la checkpoint-ul de la James Creek, la ora locală 07.30, după mai bine de 20 de ore de marş şi 120 de kilometri parcurşi la temperaturi sub minus 10 grade.

La ora intrării în punct, ambii conduceau umăr la umăr maratonul de 380 de mile şi şi-au propus patru ore de somn după care vor continua cursa.

Deşi aflat într-o cursă contra cronometru, la Cercul Polar, Avram Iancu a găsit răgazul să o sune pe soţia sa să îi ureze „La mulţi ani” de 8 martie şi să îi spună că o iubeşte.

Avram Iancu a luat startul în 6633 Arctic Ultra 2019 de la Eagle Plains, pe 7 martie, la ora locală 10.30.

Anul trecut, bibliotecarul Avram Iancu, din Hunedoara, a reuşit să ajungă la Istanbul, în Turcia, după ce a parcurs înot cei 680 de kilometri, stabilind, astfel, un nou record, după ce reuşise să străbată Dunărea fără costum de neopren.

Avram Iancu are numeroase recorduri. El este primul român care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii, având doar slip şi cască. Performanţa a fost realizată în august 2016, după 18 ore de înot.

Cu un an înainte, în iunie 2015, Avram Iancu a înotat în Dunăre, din dreptul localităţii brăilene Gropeni până la Galaţi. Atunci a parcurs aproximativ 42 de kilometri în 10 ore.

Anul trecut însă, el a abandonat cel mai greu maraton de pe planetă - „6633 Arctic Ultra” - încă din prima de competiţie. Avram Iancu s-a retras de la maraton după 68 de kilometri, din cauza unei accidentări la picior.

„6633 Arctic Ultra” este cel mai dur maraton din lume, care se desfăşoară la temperaturi extreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici