Video IMAGINILE ZILEI Primele imagini din interiorul clădirilor care au ars la Baloteşti

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov susţin că depozitele care au luat fost, marţi seara, în Baloteşti, nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu, din 2016 până în prezent firma care le administrează fiind amendată de două ori.

463 afișări

"Depozitele se încadrau în categoria celor care necesită avizare. S-au făcut mai multe controale în ultimii ani", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov.

Astfel, ultimele două controale au avut lor în perioada septembrie 2016-martie 2017. Pe 26 septembrie a avut un control inopinat în urma căruia s-a dat o amendă de 17.500 lei. "După aceasta s-a semnalat că este o stare potenţială de pericol", a precizat Daniel Vasile.

Următorul control a avut loc pe 30 martie 2017, când au fost constatate 17 deficienţe, fiind dată o amendă în valoare de 15.500 lei.

"Natura deficienţelor se referea la lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, nu se asigura separarea corespondenţei între depozite, nu sunt sisteme de detecţie şi nici de stingere. O altă deficienţă importantă :erau depozitate mai multe materiale decât necesarul. Nu au fost întreprinse demersuri în ciuda controalelor, fapt ce a condus la incendiul de seara trecută. Cea mai mare parte a deficienţelor se regăsesc atât în prima notă de control, cât si in cea de a doua", a declarat Daniel Vasile.

Reprezentanţii ISU susţin că intervenţia ar mai putea dura câteva ore, după care se va proceda la pătrunderea în spaţiul depozitelor, unde construcţiile sunt prăbuşite, pentru a putea fi descoperite toate focarele.

Un incendiu puternic a izbucnit marţi seară la două hale unde se produceau mase plastice şi mobilă, aflate în nordul Capitalei, pompierii intervenind de aproape 14 ore. Suprafaţa afectată de incendiul izbucnit marţi seară la două depozite din localitatea ilfoveană Baloteşti este la aproximatov 10.000 metri pătraţi, potrivit lui Raed Arafat. Cei care locuiesc în zonă nu au fost evacuaţi.

Viorel Toma, preşedintele Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului, a declarat, pentru MEDIAFAX, că rezultatele primelor analize ale aerului din Baloteşti, acolo unde s-a produs un incendiu de proporţii la două depozite, arată că nu s-au constatat depăşiri ale concentraţiei substanţelor toxice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici