Îmbrânceli între susţinători ai lui Băsescu şi un grup de revoluţionari, la mitingul PDL de la Iaşi

Jandarmii au intervenit, sâmbătă, în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, unde are loc mitingul PDL, pentru a aplana un conflict între susţinători ai lui Traian Băsescu şi un grup de aproximativ 30 de revoluţionari care cer demiterea preşedintelui suspendat.

527 afișări
Imaginea articolului Îmbrânceli între susţinători ai lui Băsescu şi un grup de revoluţionari, la mitingul PDL de la Iaşi

Îmbrânceli între susţinători ai lui Băsescu şi un grup de revoluţionari, la mitingul PDL de la Iaşi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În mulţimea adunată în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, la mitingul PDL, şi-a făcut apariţia şi un grup de aproximativ 30 de revoluţionari care au o pancartă de mari dimensiuni pe care scrie "Da, demitere". Ei au scandat "Jos Băsescu" şi au avut schimburi de replici cu susţinătorii preşedintelui suspendat, jandarmii intervenind între cele două grupuri, pentru aplanarea scandalului.

Şi la începutul mitingului, înaintea sosirii liderilor PDL, mai mulţi pensionari susţinători ai USL şi răspândiţi în mulţime s-au luat la ceartă cu susţinătorii preşedintelui suspendat, unul dintre aceştia fiind bruscat şi părăsind piaţa la scurt timp.

Aproximativ 10.000 de persoane participă, sâmbătă, la mitingul PDL în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, unde a ajuns şi preşedintele suspendat Traian Băsescu, alături de liderii democrat-liberali şi de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, toţi îmbrăcaţi în cămăşi albe.

Pe scena din Piaţa Palatului Culturii din Iaşi au urcat liderii PDL Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Sever Voinescu, Cristian Preda, Teodor Paleologu, Monica Macovei, alături de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu şi de Mihail Neamţu, toţi în cămăşi albe, iar într-un cort amenajat în spatele scenei se află Traian Băsescu, îmbrăcat în tricou albastru.

Oamenii poartă pancarte cu mesaje precum "Jos Ponta", "Băsescu, suntem cu tine". Un bătrân are o pancartă pe care sunt scrise "soluţiile de vot": "1 - neprezentarea la vot până la ora 19.00, urmărim sondajele de opinie; 2 - prezentare la referendum după ora 19.00, votând «nu» dacă până atunci au votat peste 9 milioane de oameni".

Primul care s-a adresat mulţimii a fost Gheorghe Flutur, care a spus că reprezentanţii USL "se comportă ca noii mineri din 3-6 iunie, care dau bastoane pe spinarea statului de drept".

"Nu trebuie să îi lăsăm. Să spunem nu abuzului, celor care au dat cu economia în gard în aproximativ două luni, celor care au devalorizat leul, să ne apărăm preşedintele ales", a spus Flutur.

Liderul PDL Vasile Blaga le-a spus participanţilor la miting că Victor Ponta este "un hoţ, un plagiator" şi că nu înţelege cum acesta mai poate vorbi cu soţia şi se mai poate uita în ochii copiilor săi.

Preşedintele PDL a spus, de pe scena amenajată în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, că "acest regim iresponsabil Ponta-Antonescu a atacat zi de zi instituţiile statului, au încercat să le subjuge".

"Socialiştii României n-au ştiu să guverneze decât subjugând instituţiile. Este un guvern de plagiatori. Au crezut că le merge, au crezut că lumea nu înţelege, dar pas cu pas opinia public internă şi internaţională, presa internaţională, CE şi-au dat sema ce se întâmplă în ţară şi miercuri, când trebuia să avem o veste bună, trebuia ridicat MCV, totul s-a năruit, şi avem cel mai dur raport. Leul e la pământ, şomajul e în creştere, marile companii pleacă, azi, mâine nu vom mai putea circula în Europa, ăsta e USL. Jos USL", le-a spus Blaga celor prezenţi la miting.

El le-a mai spus oamenilor că vineri "Ponta a luat lovitura de graţie, după ce profesorii săi de la Universitatea Bucureşti i-au spus că e un hoţ şi un plagiator".

"Eu nu înţeleg cum omul ăsta mai poate vorbi cu nevastă-sa, se mai poate uita în ochii copiilor lor şi spun «Jos, dă-ţi demisia, domnule Ponta!». Toţi suntem uniţi pentru a spune nu la referendum, nu acestei clici, iar în toamnă să reuşim să-i dăm jos, dar democratic, nu cum au făcut-o ei", a afirmat Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici