Video Împăratul Iulian al II-lea al romilor a vorbit, la încoronare în Sibiu, despre educaţia copiilor

Fiul lui Iulian Rădulescu, autointitulat împărat al romilor, a primit, sâmbătă, la Sibiu, coroana tatălui său, din partea consiliului imperial, acesta promiţând că se va întoarce din America pentru a avea grijă de etnia romă, educaţia copiilor fiind cea mai importantă.

3076 afișări

Iulian Rădulescu – fiul a primit coroana tatălui său în sala tronului, în prezenţa mai multor lideri ai comunităţii rome din Sibiu, a mamei sale, împărăteasa Veroleana şi a fratelui său, care se va ocupa de etnie în locul său, până ce Iulian Rădulescu al II-lea va definitiva formalităţile de întoarcere în ţară, din America, unde e stabilit de mai bine de 30 de ani.

„Vreau să vă mulţumesc tuturor care m-aţi onorat cu acest nume şi vreau să îmi iau angajamentul că o să duc numele acesta mai departe. Şi o să am grijă de etnia romilor atât timp cât voi fi în viaţă”, a spus, la primirea coroanei imperiale, Iulian al II-lea, iar cei prezenţi ai început să strige „Împăratul a murit, trăiască împăratul! Trăiască împăratul Iulian al II-lea!”.

În uralele membrilor consiliului imperial, Iulian al II-lea şi-a sărutat mama şi fratele, apoi pe ceilalţi membri ai comunităţii şi a plecat spre sala unde se afla depus coşciugul cu trupul tatăului său unde şi-a luat angajamentul că îşi va respecta cuvântul dat, de a se întoarce în ţară pentru a avea grijă de comunitatea romă.

„Este un moment deosebit de dureros de a spune la revedere tatălului meu. Amintirea lui va rămâne în mintea şi inimilile noastre. În acelaşi timp, mă simt onorat de a avea posibilitatea de a duce mai departe idealurile lui pentru etnia romilor. Doresc ca prin activitatea mea să ajut etnia romilor şi să se îmbunătăţească nivelul de trai. Consider că educaţia copiilor noştri (...) e aspectul cel mai important pentru o viaţă mai bună. Un alt aspect pe care îl consider foarte important este pregătirea tinerilor pentru meserii, pregătire care să le acorde posibilitatea de a se angaja şi de a avea un salariu stabil. A avea un serviciu este o necesitate. (...) M-am hotărât să mă întorc înapoi, în România", a declarat Iulian al II-lea după încoronare.

Întrebat dacă va colabora cu regele Dorin Cioabă, împăratul Iulian al II-lea a spus că „astea sunt nişte probleme pe care dorim să le discutăm pe parcurs şi vrem să ne strângem şi să colaborăm împreună pentru a ajuta etnia romilor”.

„Vrem să lucrăm pentru ajutarea etniei. (...) Avem nevoie de un ajutor moral. (...) Trebuie într-un fel să ne ajutăm reciproc, pentru că cu românii trăim împreună. Ura dintre romi şi români nu are niciun sens”, a spus Iulian Rădulescu.

De altfel, împăratul Iulian al II-lea al romilor a dezvăluit şi că unul dintre motivele disputelor dintre cele două familii este acela că el este căsătorit cu fiica primului rege al romilor, Ion Cioabă, Lucian Cioabă fiind mătuşa actualului rege al romilor, Dorin Cioabă.

Întrebat dacă familia din America este de acord să se întoarcă în România, Iulian Rădulescu a spus că va fi mai dificil, pentru că fiica sa este născută în Statel Unite.

Iulian Rădulescu are 53 de ani. Cu actuala soţie, Lucia Cioabă, are o fiică în vârstă de 26 de ani. Acesta mai are doi copii dintr-o căsătorie anterioară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici