Impas! Profesorii spun că greva continuă, guvernul anunţă că "negocierile s-au încheiat"

„Negocierile s-au încheiat. Acesta este mesajul pe care îl transmitem public”, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la briefing-ul de presă susţinut după şedinţa Executivului.

1681 afișări
Imaginea articolului Impas! Profesorii spun că greva continuă, guvernul anunţă că "negocierile s-au încheiat"

Impas! Profesorii spun că greva continuă, guvernul anunţă că "negocierile s-au încheiat"

UPDATE „Când am vorbit despre faptul că negocierile s-au încheiat, m-am referit la faptul că deja Guvernul astăzi a adoptat solicitările pe care sindicatele le-au pus pe masa Guvernului la debutul dialogului nostru”, a adăugat Dan Cărbunaru.

La rândul său, ministrul Ligia Deca a afirmat că ceea ce a fost adoptat astăzi este răspunsul Guvernului la solicitările federaţilor sindicale: „Chestiunile care ţin de legea salarizării urmează să fie clarificate în discuţia cu Ministerul Muncii”.

Ştire iniţială

„Negocierile s-au încheiat. Acesta este mesajul pe care îl transmitem public”, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la briefing-ul de presă susţinut după şedinţa Executivului.

„În legătură cu aceste solicitări, din dispoziţia prim-ministrului, începând de azi ministrul Marius Budăi va intensifica dialogul cu sindicatele din educaţie pe tema grilei de salarizare, iar doamna ministru al Educaţiei, Ligia Deca, va continua discuţiile cu reprezentanţii sindicatelor pentru contractul colectiv de muncă”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, înainte de a-i da cuvântul ministrului Muncii.

Acesta a vorbit despre Ordonanţă de Urgenţă care prevede creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar, pentru personalul didactic, şi cu 400 de lei brut lunar pentru personalul nedidactic din educaţie.

„Coaliţia şi domnul prim-ministru vom continua discuţiile cu sindicatele pentru noua grilă de salarizare, bineînţeles cu sindicatele din educaţie în primul rând, după care urmează celelalte sindicate. Sper ca astăzi, simbolic de 1 iunie, să închidem această perioadă prin care am trecut, copiii să se poată întoarce la şcoală şi părinţii să fie liniştiţi”, a afirmat Budăi.

Întrebat despre negocierile cu sindicatele din învăţământ, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a luat din nou cuvântul şi a spus: „Negocierile s-au încheiat. Acesta este mesajul pe care îl transmitem public”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici