Import ilegal de deşeuri în România. Containere încărcate cu deşeuri, în Portul Constanţa Sud Agigea

  • Mai multe containere încărcate cu deşeuri au fost găsite în Portul Constanţa Sud Agigea.
  • Importul ilegal de deşeuri a fost făcut de două societăţi din Prahova şi din Bucureşti.
2121 afișări
Imaginea articolului Import ilegal de deşeuri în România. Containere încărcate cu deşeuri, în Portul Constanţa Sud Agigea

Import ilegal de deşeuri în România. Containere încărcate cu deşeuri, în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat două societăţi comerciale, una din Prahova, iar alta din Bucureşti, care efectuau activităţi de import ilegal de deşeuri în România. Mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, respectiv produse de uz casnic, uzate, însă în realitate erau deşeuri inutilizabile.

Au fost controlate cinci containere descărcate de pe o navă, pavilion Liberia, aflată în Portul Constanţa Sud Agigea. Containerele fuseseră încărcate în Germania, iar mărfurile proveneau de la o societate din Belgia.

Deşi în documentele prezentate la autoritatea vamală containerele conţineau produse din material plastic inutilizabile, în interior au fost constatate deşeuri lemnoase, metalice, precum şi deşeuri periculoase (acumulatori şi componente metalice, scule electrice).

De asemenea, poliţiştii de frontieră au mai verificat un container descărcat în Portul Constanţa Sud Agigea de pe o navă, pavilion Liberia. Containerul a fost încărcat în Canada. Deşi în documentele prezentate la autoritatea vamală containerul figurează ca fiind umplut cu articole de uz gospodăresc, familial, uzate, s-a stabilit că mărfurile erau de fapt deşeuri inutilizabile.

În cele două cazuri a fost luată măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

Au mai fost identificate 50 containere, aflate în terminalul portului Constanţa Sud Agigea, precum şi alte 15 containere ce vor fi descărcate în cursul zilei de joi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici