În aşteptarea deciziei magistraţilor privind libertatea sa, Stănculescu a fumat şi a băut cafea

Magistraţii militari urmează să decidă dacă menţin decizia de liberare provizorie pe o perioadă de un an a lui Victor Athanasie Stănculescu sau dacă îl reîncarcerează în baza condamnării din dosarul revoluţiei de la Timişoara, fostul general bând cafea şi fumând în aşteptarea hotărârii.

43 afișări
Imaginea articolului În aşteptarea deciziei magistraţilor privind libertatea sa, Stănculescu a fumat şi a băut cafea

Victor Athanasie Stănculescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Miercuri, magistraţii au luat în dezbatere recursul procurorilor militari împotriva deciziei Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti prin care această instanţă a admis ca fostul general să fie lăsat provizoriu în libertate pentru un an pentru a se îngriji de problemele grave de sănătate.

Avocatul lui Stănculescu le-a spus magistraţilor că ambele expertize făcute de INML în cazul clientului său dovedesc "fără putinţă de tăgadă" că starea de sănătate a acestuia "se află într-un punct critic". Apărătorul a arătat că, deşi fostul general a fost condamnat la o pedeapsă "foarte mare" în dosarul revoluţiei de la Timişoara, starea acestuia de detenţie nu ar trebui să se transforme într-o stare de tortură şi că, pentru Stănculescu este "un chin" să trăiască în astfel de condiţii în penitenciar.

În opinia avocatului, argumentele judecătorului de la instanţa inferioară care a dispus lăsarea provizorie în libertate a fostului general au fost corecte şi în baza Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

În ultimul cuvânt, Stănculescu le-a precizat magistraţilor că, pe lângă acest proces, el va mai iniţia unul prin care să-şi dovedească în mod clar nevinovăţia, arătând astfel că a făcut deja demersuri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, împreună cu avocaţii săi.

Fostul general Victor Athanasie Stănculescu s-a prezentat, miercuri, la instanţa militară, în aşteptarea începerii procesului său, el fumând mai multe ţigări şi bând cafea, deşi avocaţii săi au invocat printre altele şi probleme cardiace severe.

Stănculescu a fost filmat, în seara zilei de 1 septembrie, în timp ce se afla într-un cazinou din Capitală, relata HotNews.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici