În Capitală a fost inaugurat „Parcul 100 de stejari”, dedicat şi Centenarului

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, împreună cu preşedintele parlamentului lituaninan, au inaugurat, joi, „Parcul 100 de stejari”, în Bucureşti. Parcul este dedicat Centenarului Marii Uniri şi este, totodată, simbolul al aniversării a 100 de la Restaurarea Lituaniei.

1791 afișări
Imaginea articolului În Capitală a fost inaugurat „Parcul 100 de stejari”, dedicat şi Centenarului

Parcul dedicat Centenarului, inaugurat în Capitală

Amenajat pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi, la iniţiativa Ambasadei Lituaniei la Bucureşti, parcul în care vor fi plantaţi 100 de stejari - simbol al eroismului, al puterii şi al durabilităţii - va avea o dublă semnificaţie. El va deveni astfel primul parc din Capitală dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918, dar totodată, şi simbolul pe pământ românesc al aniversării a 100 de ani de la Restaurarea Statului Lituanian. Parcul este amenajat în incinta Parcului Lumea Copiilor din Sectorul 4.

„Suntem în anul Centenar, un an în care suntem obligaţi atât faţă de înaintaşii noştri cât şi faţă de generaţiile tinere să fim mai responsabili, să aducem o contribuţie importantă la dezvoltarea ţării şi la o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii. (...) Acum nu mai luptăm cu baioneta, ci luptăm cu informaţia, cu internetul, pentru a avea spitale europene, şcoli de cea mai bună calitate, autostrăzi şi un mediu ambiant care să asigure sănătatea noastră şi a copiilor noştri”, a declarat, primarul general, Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a mai precizat că autorităţile de la Bucureşti vor întoarce acest gest plantând la Vilnius 100 de stejari.

„Este un an special pentru ţările noastre. Astăzi, plantând aceşti 100 de stejari, nu marcăm doar dragostea pentru ţările noastre, dar lăsăm şi un simbol pentru următoarele generaţii, un simbol al prieteniei noastre”, a declarat ”, Viktoras Pranckietis, preşedintele Parlamentului Republicii Lituania.

„Este o iniţiativă deosebită pe care Ambasada Lituaniei a avut-o, este un moment extrem de important pentru comunitatea locuitorilor Sectorului 4 şi evident, pentru toţi bucureştenii. (…) Mă bucur că Parcul celor 100 de stejari este aici în Sectorul 4 şi abia aştept să fim prezenţi şi la Vilnius pentru a marca şi acolo Anul Centenarului Marii Uniri”, a declarat Daniel Băluţă, primarul sectorul 4.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici